COC Haaglanden heeft in een gesprek met het Sun Splash Reggea Festival zorgen geuit over het optreden van Sizzla. Wij verwelkomen het doel van dit festival: geweldige muziek, positive vibes en het One love-motto.

Tegelijkertijd maken wij ons grote zorgen over het geplande optreden van Sizzla Kalonji. Sizzla heeft meerdere liedjes gezongen met extreem homofobe taal. In zijn lied ‘Nah Apologize’ roept hij mensen op om lgbti+ personen te schieten en in brand te steken. Dergelijke teksten zijn zeer bedreigend voor lgbti+ personen, vooral tijdens een festival dat inclusiviteit en eenheid promoot. In Jamaica, Sizzla’s thuisland, worden dergelijke teksten gebruikt om geweld tegen lgbti+ mensen te rechtvaardigen. De Jamaicaanse lgbti+ beweging heeft wereldwijd concertorganisatoren opgeroepen om Sizzla niet te laten optreden.

Hoewel Sizzla in 2007 de Reggae Compassionate Act ondertekende, die oproept tot respect voor de rechten van alle individuen, blijft hij liedjes uitvoeren die oproepen tot geweld tegen lgbti+ mensen. Ondanks dat de organisatie maatregelen heeft genomen om te voorkomen dat hij deze teksten in het Zuiderpark zingt, blijft het optreden geen goed signaal naar de queer community.

Op deze post kun je niet reageren

Recente reacties

Oudere posts