Coming out day wordt nu ook door de gemeente Den Haag opgepakt. Wethouder Rabin Baldewsingh zal voor het eerst op 11 oktober, Coming Out Day, om 09:00 uur de Regenboogvlag hijsen bij de Hofvijver (aan de kopse kant, tegenover de Gevangenenpoort).  COC Haaglanden roept haar leden en symphatisanten op om daarbij aanwezig te zijn en zo een bijdrage aan dat moment te leveren!

Haagse trams krijgen regenboogvlag

Op 11 oktober 2013 rijden alle trams van HTM in de Haagse regio rond met een regenboogvlag ter gelegenheid van Coming Out Day. HTM komt hiermee tegemoet aan een verzoek van COC Haaglanden.

Op de jaarlijkse Coming Out Day wordt aandacht besteed aan de coming out, oftewel het moment dat een homo, lesbienne of biseksueel voor het eerst openlijk voor zijn of haar seksuele voorkeur uitkomt. De dag wordt sinds 1988 in de Verenigde Staten gehouden en sinds 2009 ook in Nederland. In dat jaar riep de toenmalige minister van OCW Ronald Plasterk 11 oktober uit tot Nationale Coming-Outdag om daarmee de sociale acceptatie van homo’s en lesbiennes te bevorderen.

Voorzitter Harry Derksen van COC Haaglanden: “Coming-outdag gaat over acceptatie, maar ook over zichtbaarheid. En hoe kan je die boodschap beter uitdragen in alle delen van de stad en de randgemeenten dan met een regenboogvlag op alle trams? HTM toont zich hiermee als bedrijf waar alle reizigers en werknemers welkom zijn, ongeacht hun seksuele geaardheid.”

Tijdens Coming-outdag worden in veel gemeenten in Nederland activiteiten georganiseerd door of samen met het regionale COC.

Klik op de illustratie hieronder voor de poster in PDF-formaat:

Klik hier voor de poster

Op deze post kun je niet reageren

Oudere posts