Lijkt het je leuk om te werken met LHBTQI-jongeren? Wil jij je inzetten voor een veiligere omgeving voor queers op middelbare scholen? Dan is deze vacature voor coördinator GSA bij COC Haaglanden vast iets voor jou!


COC Haaglanden
COC Haaglanden is dé vereniging voor LHBTIQ-mensen in de regio Haaglanden. COC Haaglanden heeft als ambitie om het regionale expertcentrum te zijn op het gebied van GSA’s (Gender & Sexuality Alliance). Wij zijn actief in de gemeenten Den Haag, Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk en Westland.

Als vereniging zijn wij grotendeels afhankelijk van vrijwilligers. Daarnaast heeft het COC Haaglanden drie medewerkers in dienst. De vereniging en de werknemers worden bestuurd door een vrijwillig bestuur. Het is belangrijk dat je als professional goed kunt omgaan met het feit dat je voor een vrijwilligersorganisatie werkt.


Wat je gaat doen
Als coördinator GSA ondersteun je de totstandkoming en het bestaan van GSA’s op scholen in de regio Haaglanden. Je benadert scholen om hen te faciliteren bij het oprichten van een GSA. Je informeert en traint ook onderwijsprofessionals om GSA’s op te richten. Het doel van GSA’s is om een veilige omgeving voor LHBT IQ+-leerlingen en ook docenten op scholen te verwezenlijken. In dat kader draag je ook bij aan bredere initiatieven om een veilige school tot stand te brengen, zodat GSA’s in deze omgeving kunnen worden ingebed. Je bevordert de veiligheid van LHBTIQ+-scholieren door alternatieven te organiseren voor die scholen waar (nog) geen GSA bestaat.


Specifieke werkzaamheden:
● Je benadert proactief scholen om hun te enthousiasmeren een GSA op te zetten
● Je ondersteunt bestaande GSA’s bij hun activiteiten, levert hierin maatwerk
● Samen met de coördinator Voorlichting ontwikkel je materiaal en geef je trainingen aan teams van organisaties die met hun LHBTIQ+ beleid aan de slag willen
● Per gemeente organiseer je 1 keer per kwartaal een (online ) GSA meeting
● Je organiseert GSA bijeenkomsten zodat GSA’s uit de gehele regio Haaglanden elkaar kunnen ontmoeten en ervaringen en tips kunnen delen.
● Je levert een substantiële bijdrage aan het jaarlijkse event Let’s Connect
● Je betrekt de jongerengroep Jong & Out en eventuele andere jongerengroepen van het COC bij het organiseren van activiteiten en verwijst leerlingen door
● Je verzorgt samen met collega’s extra activiteiten rondom Coming-Outdag en paarse vrijdag in de 5 gemeenten waar het COC Haaglanden actief is.
● Je maakt een jaarlijkse planning die inzichtelijk maakt op welke wijze je de subsidieafspraken met de gemeenten wilt gaan uitvoeren.

Wij zoeken iemand met de volgende eigenschappen:
● Je bent een doorzetter én creatief als het gaat om het eerste contact leggen met een onderwijsinstelling
● Je hebt een toegankelijke en wervende uitstraling, zodat mensen bereid zijn naar je te luisteren
● Je houdt overzicht over jouw werkzaamheden in de diverse gemeenten.
● Je kunt je inleven in, en bent op de hoogte van de bewegingen en ontwikkelingen in de jongerenculturen.
● Je gaat op een soepele manier om met tegenstellingen en andere meningen.
● Je bent resultaatgericht, zodat je de afspraken met de gemeenten kunt verwezenlijken.
● Je kunt goed plannen en organiseren en je werkt transparant.
● Je kunt zelfstandig werken, jezelf motiveren en je tijd efficiënt indelen.
● Je bent collegiaal en kunt goed schakelen met je naaste collega’s zoals de coördinator voorlichting en de maatschappelijk werker.
● Je hebt affiniteit en bij voorkeur werkervaring met de doelgroepen (queer-personen, scholieren, docenten) en/of met het organiseren van events.


Arbeidsvoorwaarden:
Uren per week: 12 tot 16
Salarisniveau: schaal 7 van de CAO Sociaal Werk, Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening.
Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd (1 jaar) met uitzicht op onbepaalde tijd.

Reageren op deze vacature kan t/m 3 februari door het sturen van een korte motivatiebrief en CV naar secretaris@cochaaglanden.nl

Op deze post kun je niet reageren