In 2018 is binnen COC Haaglanden een studentenvereniging opgericht om de Haagse LHBT+ student te kunnen voorzien van een plek waar men in alle veiligheid zichzelf mag en kan zijn. Het gaat dus om een vereniging die zich nog aan het vormen is, en daar hebben wij jouw hulp bij nodig!

Philautia organiseert evenementen als spelavonden, eettafels, borrels, uitjes en feesten. Daarnaast hebben wij ook ieder studiejaar een kennismakingsgroep die twee maanden lang wekelijks samenkomt. En daarbovenop proberen wij ook samen te werken met allerlei organisaties, wat uiteenloopt van het organiseren van een ontmoeting bij andere queer studentenverenigingen, tot het opzetten van voorlichtingen met gezondheidsdiensten. Zie ook: https://www.philautia.me

Het bestuursjaar van Philautia liep begin november af, en er wordt nog gezocht naar een opvolger voor de rol van voorzitter (binnen COC Haaglanden ook coördinator genoemd). Hier werk je samen met andere bestuursleden, welke vaak ook Engels spreken. Dit komt door de grote hoeveelheid internationale leden van Philautia, aangezien veel opleidingen in Den Haag internationale opleidingen zijn. Vervolgens zijn er ook nog een aantal vrijwilligers die koken, de kennismakingsgroep organiseren en leiden, bij activiteiten helpen en ontwerpen.

Heb jij zin om een jaar (of langer) een zo goed mogelijke plek te geven aan LHBT’ers, ervaring op te doen in een team en een mooie toevoeging op je CV te hebben, en ben jij student/heb jij de studentenleeftijd en heb jij affiniteit met het studentenleven? Stuur dan gelijk een e-mail naar philautia@cochaaglanden.nl met een motivatie waarom jij leiding wil geven aan Philautia! Ervaring in een bestuur wordt gewaardeerd, maar is geen eis!

Taken
De Voorzitter/Coördinator/Praeses:

  • geeft leiden en het motiveert het bestuur;
  • zit (wekelijkse) bestuursvergadering voor en de bereidt de agenda voor, en
  • is het aanspreekpunt voor COC Haaglanden;
  • geeft supervisie/helpt het bestuur waar nodig;
  • spreekt zowel goed Nederlands als Engels (vaardigheid), en
  • is het gezicht naar andere studentenverenigingen en externe organisaties.

De wekelijkse tijddruk bedraagt gemiddeld 6 – 8 uur.

De positie is een vrijwilligerspositie, en je wordt niet vergoed vanuit het COC maar er kan aanspraak worden gemaakt op een bestuursbeurs aan het einde van het bestuursjaar (1 november 2021) als je een student bent aan erkende hogescholen (zoals InHolland) en universiteiten (zoals de Universiteit Leiden).

Bij vragen kunt u persoonlijk contact zoeken met Vincent van Twuijver (de Voorzitter) via e-mail (vincent.van.twuijver@cochaaglanden.nl) óf per telefoon (070 56 80 449).

Op deze post kun je niet reageren

Recente reacties