Op vrijdag 18 maart 2016 barst in Filmhuis Den Haag en Theater aan het Spui het jaarlijkse Movies that Matter Festival weer los. Op dit internationale film- en debatfestival presenteren regisseurs uit de hele wereld indrukwekkende speelfilms en documentaires over mensenrechten en een rechtvaardige, duurzame wereld.

De kaartverkoop is gestart! Koop nu je tickets via onze kassa of via www.moviesthatmatter.nl

Ruim 70 films in 9 dagen!
Het Movies that Matter Festival biedt in 9 dagen ruim 70 films en kent twee jaarlijks terugkerende hoofdprogramma’s: A Matter of ACT over mensenrechtenverdedigers (in samenwerking met Amnesty International), met onder andere festivalfavoriet Sonita. En het door het vfonds ondersteunde programma Camera Justitia met speelfilms en documentaires over -internationaal- recht en juridische dilemma’s, waaronder de voor een Oscar genomineerde openingsfilm van het festival Krigen.

Daarnaast is er dit jaar een aantal nieuwe festivalprogramma’s: Media that Matter, een multimedia-programma met waargebeurde verhalen, verteld door mensen die ze zelf meegemaakt hebben, Shorts that Matter, een selectie van korte films en Movies at Midnight waarin mensenrechten-genrefilms met een knipoog vertoond worden. Verder dit jaar op het festival themaprogramma’s over onderwerpen variërend van propaganda en Big Data tot vluchtelingen en films over Oorlog & Vrede. En voor wie niet kan kiezen uit het aanbod van circa 70 films is er de Best of Dag.

Dagelijks vinden talkshows, interviews en debatten plaats waarbij gasten uit binnen- en buitenland met elkaar en het publiek doorpraten over thema’s uit de films. Er zijn muziekoptredens, een foto-expositie, een symposium, de feestelijke A Matter of ACT Night en het moves that matter feest op zaterdag 26 maart.

Movies that Matter Festival: meer dan film alleen!

Gender & gay equality op MTM festival

Ieder jaar staan ze op het menu van het festivalprogramma:er valt wereldwijd nog veel te verbeteren aan vrouwenrechten en de rechten van LGBTI’s. Op ma 21 maart om 21.00 uur praat VARA-presentator Elena Lindemans in de Daily Matters Talkshow met o.a. Nanfu Wang, regisseur van Hooligan Sparrow over vrouwenrechten in China en met en Alex Bakker, co-producent, scriptschrijver van Transit Havana over hoe het transgenders op Cuba vergaat.Ook is er een muzikaal intermezzo en een optreden van een spoken word artiest.

Rondom dit thema zijn de volgende films geselecteerd: A Sinner in Mecca, Transit Havana, Paradise, Hooligan Sparrow en Saudi Arabia: A Wind of Change.

sinnermecca

http://www.moviesthatmatter.nl/

Op deze post kun je niet reageren

Oudere posts