Drie politie agenten lopen door de straten van Noordeinde met hun rug naar de camera gekeerd.

De 51-jarige Nathan Sebes kwam 25 jaar geleden werken bij team Overbosch van de Haagse politie. Nathan was toen een vrouw en zes jaar geleden ging hij in een transitie en werd daardoor de eerste transman binnen de politie eenheid Den Haag.

De transitie zorgt nog vaak voor onbegrip in Nathan’s omgeving. “Bijvoorbeeld toen ik niet meer naar de dameskleedkamer ging, maar naar de herenkleedkamer.”

Openhartig

In het tv-programma ‘Hij, zij hen’, vertelt Nathan openhartig over zijn transitie. Kijkers zien ook hoe hij zich voorbereidt op een geslachtsbevestigende operatie.

Door aan dit televisieprogramma mee te werken en zijn persoonlijke verhaal te delen, hoopt Nathan eraan bij te dragen dat de politie echt een politie voor iedereen wordt. “Een politie waar mensen elkaar weten te vinden en verbinding zoeken. Dat gebeurt te weinig de laatste tijd”, aldus Nathan in een Facebookbericht. “Als ik door mijn deelname aan het programma maar één persoon kan helpen, is mijn doel al bereikt.”

Hij, zij, hen

Het tv-programma ‘Hij, zij, hen’ is vanaf dinsdag 18 oktober elke week om 21.15 uur te zien op NPO3. In de eerste aflevering zie je Nathan aan het werk. Verder is hij te zien in de afleveringen op 25 oktober, 8 november en 22 november.

Bron: Politie Eenheid Den Haag

Artikel gepubliceerd op: https://indebuurt.nl/denhaag/nieuws/shownieuws/tv-tip-het-persoonlijke-verhaal-van-de-eerste-transman-bij-de-haagse-politie~241539/

Op deze post kun je niet reageren

Oudere posts