Zilveruitjes – elke 1e en 3e zondag van de maand, voor en door roze ouderen en een ieder die zich bij roze ouderen thuis voelt

Zondag 2 september

Deze middag gaan we naar:

Museum de Gevangen Poort

In de Gevangenpoort beleef je hoe mensen eeuwenlang werden opgepakt en bestraft. Tegenwoordig staat de Gevangenpoort langs een autoweg en kijkt in alle rust uit over de Hofvijver en het Haagse Binnenhof. Dat was vroeger wel anders! De verhalen die zich hier hebben afgespeeld zijn echt gebeurd. Als je door de oude cellen loopt en in de martelkamer belandt, kun je je levendig voorstellen hoe afschuwelijk verdachten het hier moeten hebben gehad.

En:

Galerij Prins Willem V

De Galerij Prins Willem V (oorspronkelijk het Stadhouderlijk Kabinet van Schilderijen), gelegen aan het Haagse Buitenhof naast de Gevangenpoort, was in 1774 het eerste openbare museum in Nederland. Het werd gebouwd op initiatief van prins Willem V van Oranje-Nassau, met als doel een aanzienlijk deel van de omvangrijke stadhouderlijke schilderijencollectie voor het publiek toegankelijk te maken. Na tweemaal te zijn gesloten werd het museum in 1977 heropend voor het publiek. Sindsdien zijn er werken te zien van onder andere Peter Paul Rubens, Paulus Potter en Jan Steen.

Museum de Gevangenpoort en Galerij Willem V
Buitenhof 33, 2513 AH Den Haag

Wij vertrekken om 15.30 uur vanaf het COC Café, maar je kunt natuurlijk ook op eigen gelegenheid komen.

Bart kookt: Stamppot boerenkool met rookworst, spekjes en een kuiltje jus. Als dessert: griesmeelpudding met bessensaus. Dat wordt smullen dus! Geef je in de middag tijdig op aan de bar, want: vol is vol!

Inlichtingen: Jan van Leeuwen 06-58850680 of Wim Coene 070-3228915 of Ernesto Rozendal 06-51934162

Het Zilveruitje begint om 15.00 uur, maar het COC Café gaat al om 14.00 uur open
COC Haaglanden, Scheveningseveer 7 2514 HB Den Haag

Op deze post kun je niet reageren