Zilveruitjes – elke 1e en 3e zondag van de maand, voor en door roze ouderen en een ieder die zich bij roze ouderen thuis voelt

Zondag 6 oktober:

“De Gouden Eeuw”

Vanmiddag gaan wij naar het Haags Historisch Museum. We vertrekken om 15:00 uur vanuit het COC Café naar het museum, maar je kunt ook direct naar het museum gaan. Graag tot zondag .

Den Haag was in de Gouden Eeuw hét centrum van de macht en het politieke middelpunt van de Republiek. Den Haag had als dorp en internationaal diplomatiek centrum een aparte status. Hier woonden de Oranjes, die als stadhouders grote macht bezaten. Rond het Binnenhof, bestuurscentrum van de Republiek, verrezen indrukwekkende stadspaleizen voor diplomaten, vertegenwoordigers van de provincies en rijke burgers.

De tentoonstelling Glans, Glorie en Misère. De Gouden Eeuw in Den Haag in het Haags Historisch Museum toont niet alleen de schittering, maar ook de dagelijkse realiteit van de zeventiende eeuw. Den Haag was een stad van contrasten: het ‘rijkste dorp van Europa’, centrum van macht, cultuur en wetenschap met beroemde inwoners als Baruch Spinoza en Christiaan Huygens.

Haags Historisch Museum
Korte Vijverberg 7
2513 AB Den Haag

Bart kookt: Oer Hollandse runderhachee geserveerd met rode kool en puree, dessert + koffie. Geef je in de middag tijdig op aan de bar, want: vol is vol!

Inlichtingen: Ernesto Rozendal 06-51934162 (coördinator ouderen 50+ & Zilveruitjes) of Bart Didden 06- 26910588 of Jacob Muller 06-34791576 of Dirk-Jan List 06-12236015.

Het Zilveruitje begint om 15.00 uur, maar het COC Café gaat al om 14.00 uur open. COC Haaglanden, Scheveningseveer 7 2514 HB Den Haag

Op deze post kun je niet reageren