De werkgroep Zilver organiseert iedere eerste en derde zondag van de maand een uitje; een Zilveruitje.

Zondag 19 januari:

Couperus Culinair

Daar ons traditionele jaarlijkse bezoek aan het Louis Couperusmuseum afgelopen oktober niet door kon gaan, brengen we deze zondag een bezoek aan dit museum.

couperusculinair_boekDe wintertentoonstelling in het Louis Couperus Museum is geïnspireerd door het kookboek van de hand van José Buschman, Couperus CULINAIR. Deze tentoonstelling gaat over chic eten in Den Haag rond 1900, de koloniale rijsttafel in Indië (en Den Haag) en mediterraan tafelen in Italië in die tijd. Tenslotte wordt ook aandacht besteed aan ‘le five o’clock tea’, zoals die rond 1900 in de mode was. Couperus was een groot liefhebber van thee met ‘brosse koekjes’.

We vertrekken om 15.30 uur vanaf Basta en flaneren in 10 minuten naar het Louis Couperus Museum, Javastraat 17, 2585 AB Den Haag.
Maar je kunt ook op eigen gelegenheid naar het museum gaan.

Jullie zijn vanaf 12.00 uur welkom in Basta, Scheveningseveer 7, 2514 HB Den Haag. Om 18.30 uur is er een heerlijke maaltijd voor € 7.-
Bart kookt heel toepasselijk Indisch: Bami schotel met gemarineerd varkensvlees, omeletreepjes, atjar, kroepoek en satésaus. Tropisch vanille-ijs met mangostukjes toe.

Op deze post kun je niet reageren