Zilveruitjes – elke 1e en  3e zondag van de maand, voor en door roze ouderen en een ieder die zich bij roze ouderen thuis voelt.

Zondag 15 november:

Film: Coming out

Vanmiddag een Oost-Duitse film met een homoseksueel karakter. Coming Out is een Oost-Duitse film uit 1989, geregisseerd door Heiner Carow met Matthias Freihof, Dagmar Manzel en Dirk Kummer.

De film gaat over het proces van uit de kast komen als homoseksueel. De film werd gedraaid in Oost-Berlijn en bevat scènes die met amateurs werden gedraaid in homobars en -clubs. Hij won onder meer de “Teddy” op het Filmfestival van Berlijn in 1990 en kende zijn première op de avond dat de Berlijnse muur viel in november 1989. Het was de eerste homoseksueel getinte film uit de DDR.

De film vertelt het verhaal van de jonge leraar, Philipp Klahrmann, die op zijn eerste werkdag in de gang opbotst tegen de lerares Tanja. De twee leren elkaar kennen en er ontwikkelt zich een romance tussen hen. Tijdens het uitgaan met Tanja komt hij terecht in een homoclub en leert er de 19-jarige Matthias kennen, die onmiddellijk in Philipp geïnteresseerd is. Als zij elkaar toevallig opnieuw ontmoeten, nodigt Matthias Philipp uit op zijn verjaardagsfeestje. Na enige aarzeling gaat Philipp in op de uitnodiging en de twee gaan samen naar het appartement van Philipp en eindigen met elkaar in bed.
De film begint om 16.00 uur en duurt 113 minuten. Dus als je de film helemaal wilt zien, zorg dan dat je op tijd komt!

Om 18.30 uur is er een lekkere maaltijd voor € 7,00. Bart kookt. Hollandse hachee met rodekool en aardappelpuree. Het dessert is appeltaart in warme vanille saus. Geef je in de middag tijdig op aan de bar, want: vol is vol!

Inlichtingen: Jan van Leeuwen 070-3649401 of Wim Coene 070-3228915

Op deze post kun je niet reageren