Zilveruitjes – elke 1e en  3e zondag van de maand, voor en door roze ouderen en een ieder die zich bij roze ouderen thuis voelt.

Zondag 17 januari:

Chansons grises

Creaties van Peter George d’Angelino Tap

In de winter van 2015/16 is in het Louis Couperus Museum, het Panorama Mesdag en de Mesdag Collectie het project Chansons grises te zien. Ontwerper Peter George d’Angelino Tap verbeeldt literaire en auditieve inspiratie op persoonlijke wijze. In het werk van Couperus zijn tegenhangers gezocht van de gedichten van Paul Verlaine die in de Chansons Grises op papier zijn gezet. De reeks gedichten van de hand van Louis Couperus, die museummedewerker Frans van der Linden samen met Peter George heeft uitgezocht, heeft als titel Poèmes pourpres (purperen gedichten) meegekregen. Deze reeks wordt op dit moment tot een liederencyclus verwerkt. Bezoekers kunnen deze beluisteren in speciaal voor dit doel ontworpen stoelen, die zijn geborduurd met de teksten van de gedichten in kwestie. Aan de muren hangen ontwerpen, geïnspireerd door de tekeningen van Carel de Nerée tot Babberich die de vorige winter in het museum werden geëxposeerd.

We flaneren om 15.30 uur vanaf het COC Café naar het Louis Couperus Museum Javastraat 17 2585 AB Den Haag. Maar je kunt natuurlijk ook op eigen gelegenheid komen.

Om 18.30 is er een lekkere maaltijd voor 7 euro. Bart kookt: Macaroni met gehaktballetjes in tomatensaus + verse salade en als dessert: Panna cotta, roomijs met frambozengarni. Geef je in de middag tijdig op aan de bar, want: vol is vol!

Inlichtingen: Jan van Leeuwen 070-3649401 of Wim Coene 070-3228915

Op deze post kun je niet reageren