Zilveruitjes – elke 1e en  3e zondag van de maand, voor en door roze ouderen en een ieder die zich bij roze ouderen thuis voelt.

Zondag 7 februari:

Chansons grises Deel 2

Na ons bezoek aan het Couperusmuseum, waar we zetels van Tap met gedichten van Couperus en Verlaine hebben gezien, gaan we nu naar Panorama Mesdag. Momenteel zijn in Panorama Mesdag 21 haute couture japonnen te zien van ontwerper Peter George d’Angelino Tap.  De stofkeuze en de motieven op de stof zijn ontleend aan de schilderijen van Mesdag en Van Gogh. De vergrijsde tinten van de Haagse School die zeeschilder Mesdag gebruikte, contrasteren prachtig met de heldere uitbundige Franse kleuren van Van Gogh.  Dit jaar worden de 100ste  sterfdag van Hendrik Willem Mesdag en de 125ste sterfdag van Vincent van Gogh herdacht. Ook zijn er schilderijen van Mesdag te zien en natuurlijk ook het panorama zelf!

Toegangsprijs €10,00; met museumkaart toegang gratis. We vertrekken om 15.30 uur vanuit het COC-café naar het museum; het is maar twee minuten lopen.

Adres:
Panorama Mesdag
Zeestraat 65,
2518 AA Den Haag

Om 18.30 is er een lekkere maaltijd voor 7 euro. Bart kookt: Chili con carne met warme kruidenstokbrood. Als dessert bourbon-vanilleroomijs met een frisse vruchtencoulis. Geef je in de middag tijdig op aan de bar, want: vol is vol!

Inlichtingen: Jan van Leeuwen 070-3649401 of Wim Coene 070-3228915

Op deze post kun je niet reageren