Zilveruitjes – elke 1e en 3e zondag van de maand, voor en door roze ouderen en een ieder die zich bij roze ouderen thuis voelt.

Zondag 7 mei:

Pulchri Studio

Op deze eerste zondag van mei flaneren we naar Pulchri aan het Lange Voorhout. Naar de tentoonstelling “Roest blijft roest” van Araun Gordijn en Teun Berserik. Het was het jaar 1975 dat beide heren elkaar voor het eerst ontmoeten. Als beeldend kunstenaar, maar ook liefhebbers van klassieke automobielen. Met de internationale stroming Pop Art, toen nog vers in het geheugen, was de automobiel als triviaal object een mooi onderwerp voor hun schilderwereld. Teun ontwikkelt zich vooral als striptekenaar; Araun schildert eigenlijk geen voorstelling zonder een auto in het beeld. Hun stijl van werken is vooral realistisch te noemen. “What you see is what you get”? Bij nader beschouwen is er evenwel veel schilderkunstigs te ontdekken, dus geen gladde perfectie. De situeringen van Teun zijn over het algemeen universeel, ze zouden overal kunnen zijn. Araun bereisde de Verenigde Staten intensief. De neerslag daarvan is overduidelijk terug te vinden in zijn taferelen. Min of meer toevallig was een gezamenlijke vriend bezig met het afronden van een publicatie over de bijzondere geschiedenis van een autokerkhof in België. Ook voor de beide schilders was deze sloperij een bekende en inspirerende locatie.

Maar er is natuurlijk meer te zien in Pulchri!

Wij vertrekken om 15.30 uur vanuit het COC Café. Maar je kunt natuurlijk ook op eigen gelegenheid komen!

Pulchri Studio,
Lange Voorhout 15,
2514 EA Den Haag,
toegang gratis!

Om 18.30 uur is er een lekkere maaltijd voor maar € 7.-. Bart kookt: Cottage pie (ovenschotel met gehakt, uien, wortel en mosterd, afgetopt met aardappelpuree en kaas), dessert: vanille-choco-roomijs. Geef je in de middag tijdig op aan de bar, want: vol is vol!

Inlichtingen: Jan van Leeuwen 06-58850680 of Wim Coene 070-3228915 of Ernesto Rozendal 06-51934162

 

Op deze post kun je niet reageren