Zilveruitjes – elke 1e en 3e zondag van de maand, voor en door roze ouderen en een ieder die zich bij roze ouderen thuis voelt.

Zondag 18 juni:

Bezoek Louis Couperus Museum

Omdat er zo’n mooie en bijzondere tentoonstelling is, gaan we dit jaar voor de tweede keer naar het Couperus Museum!

De oriënt verkend. Op reis met Louis Couperus en Marius Bauer. Louis Couperus en Marius Bauer woonden allebei lange tijd in Den Haag, maar kwamen elkaar daar nooit tegen. Toch waren zij zielsverwanten: zij smachtten beiden naar de pracht en praal van het betoverende Oosten, de sprookjeswereld van Duizend-en-één-nacht. Ter gelegenheid van de honderdvijftigste geboortedag van Marius Bauer organiseert het Louis Couperus Museum alsnog een adembenemende ontmoeting, op de tentoonstelling De Oriënt verkend. Op reis met Louis Couperus en Marius Bauer, van 21 mei t/m 8 oktober 2017. Marius Bauer (1867-1932) werd al in zijn eigen tijd gezien als een formidabel kunstenaar. Op zijn reizen door India, Egypte, Turkije, Rusland, Noord-Afrika en Palestina maakte hij vele schetsen en tekeningen. Die werkte hij thuis uit tot oriëntaalse olieverfschilderijen, etsen en aquarellen die bij het publiek zeer in de smaak vielen. Drie keer bezocht Bauer Algerije, de laatste twee keren begin jaren twintig. Rond diezelfde tijd heeft Louis Couperus (1863-1923) ook in Algerije een half jaar rondgereisd. Hij schreef over de Franse kolonie eenentwintig reisbrieven, die in het weekblad Haagsche Post (en later in boekvorm) zijn verschenen. Net als Bauer zag hij in Algerije veel van zijn oosterse dromen terug. Maar was zijn droom ook bestand tegen de harde realiteit?

Voor een beeld van Algiers tussen in de tijd van Louis Couperus zie deze video.

Om 15:30 uur vertrekken we vanuit het COC Café naar het museum. Maar je kunt ook direct erheen want om 15:30 uur staat een Zilver(uitjes) gastheer u daar met genoegen op te wachten. Adres: Javastraat 17, 2585 AB Den Haag

Om 18.30 is er een lekkere maaltijd voor 7 euro. Bart kookt: Karbonade met bacon-jus, spinazie en aardappelschijfjes, en als dessert: koffie met slagroomtaart. Geef je in de middag tijdig op aan de bar, want: vol is vol!

Inlichtingen: Jan van Leeuwen 070-3649401, Wim Coene 070-3228915 of Ernesto Rozendal 06-51934162

Op deze post kun je niet reageren