Zilveruitjes – elke 1e en 3e zondag van de maand, voor en door roze ouderen en een ieder die zich bij roze ouderen thuis voelt

Zondag 3 september

Film: The way he looks

Hoje Eu Quero Voltar Sozinho (Nederlands: Vandaag wil ik alleen teruggaan) is een Braziliaanse film uit 2014. De film is internationaal bekend onder de Engelstalige titel: The Way He Looks. De film is een coming of age romantisch drama over een ontluikende homoliefde tussen twee middelbare school leerlingen en is geregisseerd en mede geproduceerd door de Braziliaanse regisseur Daniel Ribeiro. De film is gebaseerd op de korte film Eu não quero voltar sozinho (Ik wil niet alleen teruggaan) van dezelfde regisseur. De hoofdrollen worden vertolkt door de acteurs: Ghilherme Lobo, Fabio Audi en Tess Amorim die tevens dezelfde rollen vertolken als in de korte film.

De film is in première gegaan op het 64e Internationaal filmfestival van Berlijn op 10 februari 2014. Pas op 10 april van datzelfde jaar ging de film in première in Brazilië. De film ontving lovende recensies van zowel critici als het publiek. De film heeft op het festival twee prijzen gewonnen, namelijk: de FIPRESCI en de Teddy Award. De film was de Braziliaanse kandidaat voor de Oscar voor beste niet-Engelstalige film voor de 87ste Oscaruitreiking maar werd niet genomineerd.

De film begint om 16:00 uur. Om 18.30 uur is er een lekkere maaltijd voor maar € 7.-. Bart kookt: Goed gevulde chili con carne met knoflookstokbrood met als dessert: pecannoten-caramel-roomijs. Geef je in de middag tijdig op aan de bar, want: vol is vol!

Inlichtingen: Jan van Leeuwen 06-58850680 of Wim Coene 070-3228915 of Ernesto Rozendal 06-51934162

Op deze post kun je niet reageren