Zilveruitjes – elke 1e en 3e zondag van de maand, voor en door roze ouderen en een ieder die zich bij roze ouderen thuis voelt.

Zondag 17 september:

Panorama Mesdag: Comfort Zone

Elkaar ongegeneerd bekijken op het strand doe je meestal niet – al willen we dat wel. Misschien is dat de reden dat we ons aan zee letterlijk bloot durven te geven. De tentoonstelling Comfort Zone van kunstenaar Tadao Cern toont een serie van 24 foto’s waarin Cern badgasten slapend en daardoor, nietsvermoedend, heeft geportretteerd. De randjes huid die onder hun badkleding uitpiepen, verraden hoelang ze al in de zon liggen. Met humor, tederheid en nieuwsgierigheid toont Cern de schoonheid en diversiteit van imperfectie, van mensen in hun comfortzone.

De badgasten zijn dicht op de huid gefotografeerd. Omdat ze hun gezicht tegen de onverbiddelijke zon verborgen houden onder een krant of handdoek blijven ze onherkenbaar. Lees meer De beschouwer kan rustig naar alle details kijken, zonder zich opgelaten te voelen. Hij voelt zich zelfs net zo comfortabel als de mensen op de foto. Op het strand kan iedereen zichzelf zijn.

Cern noemt deze serie Comfort Zone omdat geen van de mensen voldoet aan het opgelegde schoonheidsideaal. Toch geven zij zich letterlijk bloot op het strand in vaak minuscule badkleding. Zij zijn volledig in hun comfort zone.

Het resultaat is een fotoserie waar je vrolijk van wordt met tegelijkertijd het besef dat we ons minder zorgen moeten maken wat de ander van ons vindt of denkt.

Panorama Mesdag, Zeestraat 65 (verlengde van het Noordeinde), 2518 AA Den Haag. Toegang kost € 10.- Museumkaart toegang gratis!

We vertrekken van het COC Café om 15.30 uur. Maar je kunt natuurlijk ook zelf er heen gaan.

Om 18.30 uur is er een lekkere maaltijd voor maar € 7.-. Bart kookt, maar het menu is nog een verrassing! Geef je in de middag tijdig op aan de bar, want: vol is vol!

Inlichtingen: Jan van Leeuwen 06-58850680 of Wim Coene 070-3228915 of Ernesto Rozendal 06-51934162

 

Op deze post kun je niet reageren