Zilveruitjes – elke 1e en 3e zondag van de maand, voor en door roze ouderen en een ieder die zich bij roze ouderen thuis voelt.

Zondag 1 oktober:

Film: Der Kreis

Der Kreis is de titel van een bioscoopfilm van de Zwitserse regisseur Stefan Haupt uit het jaar 2014. De film ging op 10 februari 2014 op het Internationaal filmfestival van Berlijn in première. De film speelt zich af tegen het einde van de jaren 1950 en aan het begin van de jaren 1960 en gaat over de neergang van de Züricher homo-organisatie en het gelijknamige tijdschrift Der Kreis. De organisatie zette zich van 1943 tot 1967 voor de rechten van homoseksuelen in.Het verhaal richt zich op de liefdesgeschiedenis tussen Ernst Ostertag en Röbi Rapp, die elkaar tijdens de repressie van homoseksuelen in Zürich leren kennen en verliefd op elkaar raken. De film wordt aangevuld met gesprekken met de echte Ernst Ostertag en Röbi Rapp.

De rollen zijn verdeeld onder de acteurs Marianne Sägebrecht, Anatole Taubman, Antoine Monot jr., Stefan Witschi, Peter Jecklin, Marie Leuenberger en Markus Merz. Zürich, eind jaren 1950: de jonge, verlegen leraar Ernst Ostertag wordt lid van de Zwitserse homobeweging Der Kreis. Hij leert daar de travestiet Röbi Rapp kennen en raakt zwaar verliefd. Röbi en Ernst beleven de bloeitijd en de ondergang van de organisatie, die in heel Europa wordt beschouwd als een pionier op het gebied van homo-emancipatie. Ernst moet daarbij kiezen tussen zijn burgerlijk bestaan als leraar aan een meisjesschool en zijn openlijke homoseksualiteit. Voor Röbi gaat het om de eerste serieuze romantische relatie, een liefde die een leven lang zal meegaan.

De film begint om 16:00 uur. Om 18.30 uur is er een lekkere maaltijd voor maar € 7.-. Bart kookt: Tortellini al gusto carne con porcini, met als dessert: Tiramisu.

Inlichtingen: Jan van Leeuwen 06-58850680 of Wim Coene 070-3228915 of Ernesto Rozendal 06-51934162

Op deze post kun je niet reageren