Zilveruitjes – elke 1e en 3e zondag van de maand, voor en door roze ouderen en een ieder die zich bij roze ouderen thuis voelt.

Zondag 18 februari

Museum Bredius

In Museum Bredius, gelegen aan de Hofvijver in een 18e eeuws herenhuis, beleeft u de privé collectie van Abraham Bredius met o.a. Rembrandt, Jan Steen, Van Neer, ‘d Hoendecoeter, Hobbema.
Lange Vijverberg 14, Den Haag, toegang € 6.-, museumkaart gratis.

1 december 2017 t/m 1 april 2018 de nieuwe tentoonstelling “Schoonheid misleidt”

Museum Bredius in Den Haag presenteert van 1 december 2017 tot en met 1 april 2018 ‘Schoonheid misleidt’. Het museum is in het bezit van de enige perspectiefkast in Nederland en zet deze kast centraal in een educatieve tentoonstelling over fascinatie voor het misleiden van het publiek. Dr. Abraham Bredius kocht de kast, een soort kijkdoos geschilderd door een kunstschilder, in de 19e eeuw, maar heeft nooit de behuizing aangepast. De perspectiefkast, waarvan er maar zes bestaan in de wereld, wordt nu getoond in een nieuwe presentatie, zodat de kast weer even verrassend is als in de 17e eeuw bedoeld was. Daarnaast bestaat de tentoonstelling uit een aantal schilderijen en kunstobjecten met als thema ‘misleiden’.

De volgende link verbindt je door naar een filmpje over de perspectiefkast: https://youtu.be/FTJhgN4SRmA

Om 15.30 uur vertrekken we vanaf het COC Café; maar je kunt natuurlijk ook zelf naar het museum gaan. Bart kookt: penne bolognese met knoflookbrood. Het dessert is: tiramisu-roomijs. Geef je in de middag tijdig op aan de bar, want: vol is vol!

Inlichtingen: Jan van Leeuwen 06-58850680 of Wim Coene 070-3228915 of Ernesto Rozendal 06-51934162

Op deze post kun je niet reageren