Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Pride The Hague

mei 17 @ 19:00 - mei 19 @ 16:00

Na vijf jaar is Pride The Hague terug; een krachtige manifestatie voor liefde, acceptatie en diversiteit. Van 17 tot en met 19 mei vraagt Pride The Hague aandacht voor lhbtiqa+ emancipatie en vieren we liefde, acceptatie en diversiteit met als hoogtepunt de Pride Walk en Pride Party op 18 mei.

Zelfs in een stad als Den Haag, waar diversiteit zou moeten worden omarmd, blijft het voor mensen die openlijk queer zijn vaak een uitdaging om zich veilig en geaccepteerd te voelen. De Pride is daarom een cruciaal moment waarop de hele queer gemeenschap zich verenigt, ongeacht geslacht, seksuele oriëntatie of genderidentiteit. Het is een kans om zichtbaarheid te vergroten, solidariteit te tonen en een vuist te maken tegen discriminatie en intimidatie.

Het evenement trapt af op Internationale Dag tegen Homo-, Lesbo-, Bi-, Trans- en Interseksefobie (IDAHOBIT) op 17 mei in Amare. Op 18 mei trekken we gezamenlijk door de straten van Den Haag voor de Pride Walk, een kleurrijk protest vol trots en diversiteit. Om 13:00 uur verzamelen we bij het Internationaal Homomonument op de Koekamp en lopen we richting het Vredespaleis en weer terug. Na de Pride Walk gaat het feest verder met de Pride Party The Hague, een feest vol muziek, dans en saamhorigheid met diverse queer artiesten. Op 19 mei sluiten we af met een Pride The Hague Brunch.

Naast deze hoofdevenementen zijn er ook vele andere activiteiten tijdens de week van Pride The Hague, zoals lezingen, filmavonden en sportactiviteiten.

Alle informatie over Pride The Hague vind je op de website pridethehague.nl, alle activiteiten vind je in het programma.

Gegevens

Begin:
mei 17 @ 19:00
Einde:
mei 19 @ 16:00
Site:
https://pridethehague.nl/programma

Organisator

Pride The Hague
E-mail
pride@cochaaglanden.nl
Bekijk de site van Organisator