Philautia

Ontmoet Nieuwe Vrienden
Ontdek Nieuwe Plekken
Ontwikkel Jouw Queer Leven

Kom buurten bij Den Haag’s Queer studenten community!

De Kennismakingsgroep
queer
and social Den Haag leren kennen!

Student in Den Haag en ben je op zoek naar nieuwe mensen? Doe mee met onze unieke introductie tot de Haagse LGBT+ community!

Ieder jaar organiseren we een nieuwe introductiegroep! Je spreekt wekelijks af met een groep van andere LGBT+ mensen om elkaar en de stad beter te leren kennen.

Het volledige programma is altijd een verrassing, maar we kunnen we garanderen dat er een brede diversiteit aan ervaringen, locaties en interesses aan bod zullen komen! Van coming-out verhalen tot feesten, hier worden vrienden voor het leven gemaakt.

Lid Worden

Voor maar 26,50 per jaar word jij lid van Philautia en het COC en doe je mee aan de kennismakingsgroep!

Philautia?

Philautia is het Griekse concept van ‘jezelf liefhebben.’ De liefde voor anderen begint pas als je jezelf volledig liefhebt.

 Het woord begint met ‘Philia’, het Griekse woord voor liefde. Dit woord omvat ook de band tussen vrienden, familie, partners en community. Het beschrijft dus zowel zelfacceptatie en het belang van community en vrienden.

f.a.q.

Jouw vragen, onze antwoorden

Sommige vragen komen vaker voor dan anderen, daarom hebben we hier alvast een paar antwoorden op een rijtje gezet. Staat die van jou er niet tussen? Neem dan vooral contact met ons op!

Is er een ontgroening?

Nee! We doen niet aan ontgroeningen! In plaats daarvan hebben we juist een introductiegroep om op een veilige, leuke en gevarieerde manier kennis te maken met elkaar en de stad.

Kan ik me inschrijven als ik niet (meer) studeer?

Ja! Philautia is open voor alle mensen van 18 tot 26 jaar.

Welke taal wordt er op de vereniging gesproken?

Waar dat kan proberen we onze activiteiten zowel in het Engels en in het Nederlands aan te bieden. Bij borrels bijvoorbeeld zijn er zowel Engels- als Nederlands-sprekende bezoekers aanwezig om mee te praten. Waar dat niet lukt spreken we Engels, om zoveel mogelijk mensen te bereiken.

Ben ik als lid verplicht om naar evenementen of borrels te komen?

Nee, uiteraard zien we je graag langskomen maar als lid ben je verder nergens toe verplicht 🙂

Ik identificeer me niet als queer, ben ik welkom?

Zeker! We doen ons best om zo veel mogelijk van de LGBTQIA te vertegenwoordigen en een plek te geven. Daarnaast zijn ook heteros welkom voor een feestje, meeting of gewoon om meer LGBT+ vrienden te maken.

Philautia is opgericht in 2018 om het Haagse studentenleven meer regenboogkleurig te maken!

HGSV Philautia

De Haagse Gay Studenten Vereniging Philautia is de eerste LGBTQ+ studentenvereniging van Den Haag. Bij H.G.S.V. Philautia combineren wij het ontmoeten van nieuwe LGBTQ+ ers en het ontdekken van Den Haag met gezellige borrels en spetterende feesten. Wij organiseren daarnaast ook leuke uitjes, etentjes en gezelligheidsevenementen op een laagdrempelig niveau. Elke maand organiseren wij een scala aan activiteiten voor onze leden (en nog-niet-leden.)

Oprichting

Philautia is bedacht op de lange terugweg van een avond LHBT+ stappen in Delft. “Waarom is er geen LHBT+ studentenvereniging in Den Haag?” stelde oprichters Jarl Pols en Timo van der Kraan zich af. In de volgende 45 minuten fietsen werd het antwoord op die vraag ingevuld en werden de eerste stenen gelegd voor onze studentenvereniging nu. Philautia is het antwoord op een lang gevoelde behoefte aan een laagdrempelige, breed toegankelijke manier voor LHBT+ jongeren om gelijkgestemden te ontmoeten buiten de bestaande mogelijkheden van het uitgaansleven en de apps. Haagse Gay Studenten Vereniging Philautia is opgezet om nog meer mogelijkheden te bieden voor LHBT+ jongeren om op een diverse manier invulling te geven aan hun identiteit en makkelijker aansluiting bij de community te kunnen vinden.

Word lid!

Er zijn veel goede redenen om je aan te sluiten bij de queer studentenvereniging van Den Haag!

KENNISMAKINGSTIJD 👯

We doen niet aan ontgroeningen! In plaats daarvan hebben we juist een kennismakingsgroep om op een veilige, leuke en gevarieerde manier kennis te maken met elkaar en de stad! Verspreid over 8-weken leer je elkaar kennen tijdens verschillende wekelijkse evenementen.

Van coming-out verhalen tot feesten, hier worden vrienden voor het leven gemaakt.

VOORDELEN 👌🏻

Als lid van H.G.S.V. Philautia krijg je op vertoon van je COC-lidmaatschap pas 10% korting bij alle drankjes in het COC en lidmaatschapskortingen van 25% tot zelfs 100% bij verschillende evenementen van Philautia! Daarnaast wordt je gelijk gratis lid van het COC en steun je hiermee de LGBT+ community van heel Nederland!

PHILAUTIA IS VOOR IEDEREEN 😊

Moet ik student zijn?
Nee, Philautia is open voor iedereen!

Welke taal spreken we?
Zowel Nederlands als Engels.

Zijn er verplichtingen?
Nope, maar je bent altijd welkom 🙂

CONTRIBUTIE 💰

Leden van Philautia (onder de 26)* betalen voor een heel jaar maar €26,50!