Jong en Out

Out of twijfel je nog?

Kom in contact met leeftijdsgenoten van 12 tot 18 jaar bij onze maandelijkse Jong&Out meetings!

Meetings 
voor en door jongeren

Iedere laatste zondag van de maand organiseren we leuke activiteiten voor queer jongeren

Tijdens zo’n activiteit kun je gezellig over alledaagse dingen praten, of juist je gevoelens en ervaringen met elkaar delen.

Wat voor activiteiten worden er dan zoal georganiseerd? Dit hangt natuurlijk geheel af van jullie, want Jong&Out is voor en door jongeren! Denk aan film kijken, ergens naartoe, gamen op de switch, alles wat jij wil.

Kom je langs?

Laat ons weten dat je langskomt of een keer wil langskomen door een bericht te sturen!

Spannend?

Het is nogal wat om voor het eerst naar een groep vol met onbekenden te gaan, zeker als je zelf nog niet zeker bent. Gelukkig maken we het makkelijk om aan te sluiten.

1. Leer ons kennen

Je kunt de begeleiders gewoon een bericht sturen om je zenuwen, zorgen of vragen te bespreken. Zo weet je wat je kan verwachten en kan je met meer zelfvertrouwen naar binnen stappen!

2. Welkom bij de groep

Als je erover nadenkt om een keer mee te doen kun je je ook aanmelden voor onze Whatsapp groep, je kunt dan alvast een beetje kennismaken en praten met de mensen die vaker komen.

3. Kom langs

Iedere laatste zondag van de maand organiseren we van 13:00 tot 17:00 een meeting met een wisselende activiteit. Meld je aan en kom langs, dan ontmoet je de hele groep in het echt!

Onze begeleiders

Deze mensen zetten zich iedere keer in om er weer een succesvolle zondag van te maken!

Dim

Hij/hem (24)

“Ik volg de master Klinische Kinder- en Jeugdpsychologie aan de Erasmus Universiteit. Mijn hobby’s zijn cello, lezen, leuke dingen met vrienden en naar Engeland reizen!”

Amber

Zij/haar (21)

“Ik ben student Journalistiek en speel gitaar. Mijn favoriete reisbestemming is Italië en ik vind dat elke J&O’er de film Pride (2014) moet hebben gezien!”

Paula

Die/hun (25)

“Ik studeer politicologie met een specialisatie in internationale organisaties. Ik vind Schotland de mooiste bestemming en ik raad het boek ‘Loveless’ van Alice Oseman aan iedereen aan.”

Levi

Hij/hun (23)

“Ik studeer Arabische taal en cultuur en mijn favoriete reisbestemming is een hutje op de hei! Een boek dat alle J&O’ers zouden moeten lezen is ‘An unkindness of ghosts” van Rivers Solomon.”

f.a.q.

Jouw vragen, onze antwoorden

Sommige vragen komen vaker voor dan anderen, daarom hebben we hier alvast een paar antwoorden op een rijtje gezet. Staat die van jou er niet tussen? Neem dan vooral contact met ons op!

Is er begeleiding?

Zeker! De begeleiders zijn tussen 20 en de 30 jaar, komen uit Den haag en omstreken en hebben net zoals jijzelf ervaring met uit de kast komen, of een coming out van dichtbij meegemaakt. Zij vinden het leuk om samen met jou te bedenken wat we gaan doen en dat te regelen. De begeleiders worden zelf ook weer bijgestaan en begeleid door een coördinator, die zorgt ervoor dat het allemaal soepel draait!

Mogen mijn ouders mee?

Ouders mogen mee naar de eerste paar meetings, ze worden dan op een andere plek in het gebouw ontvangen zodat de meeting echt alleen voor jongeren is. Ouders mogen altijd een keer met ons bellen of mailen als ze nog ergens vragen over hebben en om een keer te komen kijken.

Ben ik anoniem?

Je hoeft niks te vertellen dat je niet wilt, zelfs je naam mag je veranderen als je je daar comfortabeler bij voelt! Tijdens Jong en Out meetings is het hele pand voor jullie. De deuren zijn dicht voor bezoekers en er zullen naast de begeleiders geen anderen in het pand zijn. Zo weten we zeker dat je in alle rust met leeftijdsgenoten door kan brengen.

Mag ik komen als ik niet in Den Haag woon?

Natuurlijk! In heel veel steden worden Jong & Out groepen georganiseerd, maar je mag ze ook allemaal bezoeken!

Blijf op de hoogte van de aankomende evenementen

Leer mensen zoals jij online kennen

Chat in groeps- of privegesprekken

Iedereen <18
Met ID-check gecontroleerd.

Iedereen Queer. Echt alleen LGBT+ jongeren

Iedereen in de buurt. Allemaal uit NL.

Download de J&O app!

Een app voor LHBT+ jongeren in heel Nederland.

Voor ouders

Het kan moeilijk zijn voor jongeren om te praten over hun lhbt+ gevoelens. Het helpt dan om verbinding te hebben met jongeren die met hetzelfde bezig zijn. 

Jong&Out is een veilige omgeving waar jongeren, ongeacht seksuele oriëntatie en genderidentiteit, met elkaar kunnen praten over coming-out, problemen die ze tegenkomen als LHBTI-er, liefde en relaties of over wat hen bezighoudt. De Jong&Out website en meetings zijn uitsluitend toegankelijk voor jongeren tot en met 18 jaar. Dat wordt gecontroleerd en geborgd.

De meetings zijn onder begeleiding van ten minste twee volwassen vrijwilligers tussen 20 en 30 waarbij elke begeleider in het bezit is van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

Tijdens Jong&Out activiteiten is er altijd plek voor ouders om bij elkaar te komen. U bent dus van harte welkom om met de begeleiders kennis te maken.

Heeft u nog andere vragen of zoekt u hulp voor uzelf of uw kind? Neem dan een kijkje op de website van Iedereen Is Anders. U vindt hier veel handige tips om uw kind te ondersteunen als deze vragen hebben over hun eigen seksuele oriëntatie, genderidentiteit of geslachtskenmerken.

Meer regenboog op jouw school?

Wil je ook op school een veilige omgeving maken voor out of twijfelende leerlingen? Start een GSA! Een Gender en Sexuality Alliance is een groep leerlingen en docenten die bijeenkomsten en acties organiseren voor LHBT+ leerlingen op school.