Lid in de spotlight: Albertine

1. Wat is je naam en leeftijd?
Albertine van Walsem, ik ben 42 jaar.

2. Wat betekent COC Haaglanden voor jou?
Het betekent voor mij een fijne ontmoetingsplek voor LHBTI’ers om samen te komen in een veilige omgeving waar iedereen geaccepteerd wordt en iedereen zichzelf mag zijn.

3. Hoelang ben je al betrokken bij COC Haaglanden en hoe ben jij actief?
Echt betrokken bij het COC ben ik sinds augustus 2022, toen ben ik gestart als vrijwilliger bij het eetcafé. Maar ik was al vaste bezoeker sinds 2017, toen nog als vaste bezoeker bij Autiroze. Later ben ik ook de groep OOXO gaan bezoeken, en daarna de rainbow support group. Toen kwam ik in 2022 zonder vaste betaalde baan te zitten, maar ik wilde toch wel wat graag doen, dus heb ik me aangemeld als vrijwilliger. Ik kon aan de slag bij het eetcafé. En sinds vorig jaar november sta ik ook iedere maand bij Autiroze achter de bar als vrijwilliger. 

4. Als je nog maar één ding kon eten voor de rest van je leven, wat zou het dan zijn?
Hutspot, met witte bonen en 4 seizoenenpeper. 

5. Hoe besteed je het liefst een vrije dag?
Met iets leuks waar ik leuke en/of mooie herinneringen aan kan hebben, bijvoorbeeld een museumbezoek, een dierentuinbezoek, of een leuk/mooi muziekevenement zoals Wild Rooster Festival of bijvoorbeeld Dordt in Stoom. Ik ben dol op muziek, dieren en geschiedenis, dus als ik dan een vrije dag heb, besteed ik mijn tijd het liefst aan dat soort dingen. En verder heb ik een kaketoe thuis zitten die ook graag aandacht wil, dus als ik een dagje lekker niks heb, dan gaat al mijn tijd naar mijn kaketoe.

6. Was is je favoriete gerecht: ontbijt, lunch of diner (en waarom)?
Ontbijt: wat afbakbroodjes met kaas en wat sinaasappelsap en koffie, lunch: ook iets met brood en kaas, en koffie, avondeten: warm, als er maar vlees in zit, en iets van pasta, of aardappels.

7. Waar ben jij het meest trots op van jezelf?
Dat ik mezelf als autist een hele hoop dingen heb aangeleerd, om socialer te kunnen zijn. Dat heb ik jarenlang niet gekund. Nu gaat veel vanzelf. Oh, en mijn zelfgeschreven lied, Black Widow Girl, wat te luisteren is op youtube.

8. Wat is je favoriete boek en waarom?
Het telefoonboek, haha. Ik hou helemaal niet van lezen, vind ik niks aan. 

9. Aan wie wil jij het stokje doorgeven?
Het stokje wil ik graag doorgeven aan Maaike Frankena.

Lid in de spotlight: Maaike

1.Wat is je naam en leeftijd?

Maaike Frankena, en wat is dat toch met die leeftijd 😊 haha, 55

2. Wat betekent COC Haaglanden voor jou?

 Gosh, dat is een grappige vraag. Eerst was het “ gewoon;  de plek waar mijn koor zong. Ik heb een tijdje bij de Heksenketel gezongen. Toen en tijdens werd het de plek waar ik naar de vrouwenavonden ging en soms ’s avonds een hapje at als ik ’s avonds cliënten had in mijn praktijk in de Piet Heinstraat.

In 2018 en 2019 hielp ik Sandra met de Pride Walk organiseren. Dus zo langzamerhand kwam ik steeds meer in het verenigings gebeuren terecht. Toen leerde ik Laura Kooke ook kennen en hoorde van haar over de functie van Coördinator Voorlichting, waarvan ik wel eens dacht; “ Dat is mijn job!” . In 2021 ben ik hier komen werken, eerst als zzp-er en toen in dienst. Wat ook wel weer een kanteling veroorzaakte. Ik kom nu niet meer zo vaak voor de lol hier.. Vind ik soms wel jammer. Dit heeft ook te maken met het feit dat ik LAT met een super leuke vrouw uit Roosendaal!

3. Hoelang ben je al betrokken bij COC Haaglanden en hoe ben je actief? 

Ik geloof dat ik in 2012 bij de Heksenketel kwam en daar in 2016 of 17 mee stopte. Nu ben ik sinds 2021 Coördinator Voorlichting. Het aanspreekpunt voor scholen of organisaties die hele goede gesprekken over LHBTIQ+ op scholen of in hun team willen. In de randgemeenten onderhoud ik ook de contacten met de gemeenten en organisaties die ook activiteiten rondom LHBTIQ+ organiseren. Samen met een Nederlands en een Internationaal Team van voorlichters proberen we zoveel mogelijk gastlessen te verzorgen. Sinds de laatste 2e Kamerverkiezingen lopen die aanvragen wel terug.
Tijdens Pride heb ik vanuit Voorlichting 2 avonden rondom LGBTQ+ mensenrechtenactivisten verzorgd. Sharing International Stories en de screening van een Chinese documentaire We Are Here.
Ik zie dat ook als een mooi middel om LHBTIQ+ bespreekbaar te maken en te houden.

4. Welk lied staat op nummer 1 in jouw Pride Playlist?

OI!!!! Moet ik kiezen?????? Ik heb er meerdere hoor, maar Suddenly van KD Lang is wel heel erg mooi,

5. Hoe besteedt je het liefst een vrije dag? 

Haha, als ik tegen Jodie zeg dat ik niets ga doen dan gelooft ze mij niet meer. Ik ga lekker met het moment mee, moe? Lekker dagje bed of bank tuttelen. Eens een keer lekker weer? Eruit!! Naar t strand of het bos, afhankelijk van waar lief en ik zijn.  Heerlijk vrienden uitnodigen en tafelen, ook goed. Kamperen, zalig!

6. Als je alles zou kunnen worden, wat zou je dan kiezen?

Tsja, ik denk dat het een echte rotbaan is maar dan zou ik toch maar eens de baas van de wereld willen zijn en eens ff orde op zaken stellen 

7. Waar ben jij het meest trots op van jezelf? 

O, alweer kiezen…waar ik nu ben. Dan doe ik geen moment van mijzelf te kort

8. Wat is je favoriete boek (of film) en waarom?

Pieuw! Ik ben opgegroeid met The Lord Of The Rings, in Zuid Afrika ook naar Hogsback gegaan, zo eentje.

9. Aan wie zou jij het stokje willen overdragen? 

Sarah ter Maat!

Op deze post kun je niet reageren

Recente reacties

Oudere posts