Homo, Bi, Lesbisch of Transgender? Dan is het Hojokamp iets voor jou!

“Ik verwachtte stereotype homo’s. Je weet wel, die met roze handtasjes.” Vertelt Roy (17). Roy is een van de deelnemers van het Hojokamp van 2013. “Zelfs ik was bevooroordeeld, maar dat was niet nodig merkte ik al snel. De mensen zijn chill en ik heb het naar mijn zin.” Het Hojokamp heeft niets te maken met het praktiseren van homoseksualiteit. Tijdens het kamp is dat zelfs uit den boze. “Homoseksualiteit wordt snel gerelateerd aan orgies en al het andere wat met seks te maken heeft. En dat is onzin” vind Roy die al op zijn 16e openlijk uitgekomen is voor zijn geaardheid. “Het gaat hier vooral om vermaak, gezelligheid en ontspanning”.

Maar daarnaast worden er diverse workshops gehouden waarmee de deelnemers met elkaar in gesprek gaan of een spiegel voorgehouden krijgen. “Ik heb veel geluk gehad met mijn omgeving toen ik uit de kast kwam. Mijn familie en vrienden hebben mij met open armen ontvangen” verteld Roy. “Ik heb andere deelnemers gesproken en besef dat niet iedereen het geluk heeft om geaccepteerd te worden zoals hij of zij is. Dat was wel een eye-opener voor mij.”

Het Hojokamp is bedoelt om de deelnemers in vrijheid te laten genieten van hun seksuele identiteit. Op het Hojokamp leven ze tijdelijk op een “roze wolk”. Iedereen kan hier volledig zichzelf zijn. “Er komen jongeren naar het kamp die nog zoekende zijn en twijfelen over hun geaardheid. Maar ook jongeren die nog niet uit de kast zijn gekomen kun je op het kamp vinden.” zegt Barry Lamers (36) Coördinator van het Hojokamp.  “Tijdens de week nemen we de jongeren mee op een reis naar zichzelf. We laten ze ervaren hier hoe het is om echt zichzelf te kunnen zijn.”

Het Hojokamp wordt dit jaar voor de 12e keer georganiseerd en er hebben door de jaren heen al vele honderden jongeren in de leeftijd tot 25 jaar deelgenomen. “Ook de Mr. Gay van enkele jaren geleden is ooit deelnemer geweest van het Hojokamp.” weet Lamers te vertellen.  De voorbereidingen voor het kamp, wat gehouden wordt van 3 tot en met 8 augustus, zijn al in volle gang. “We hebben een team van enthousiaste vrijwilligers waarmee we het kamp organiseren.”

Er zijn nog plaatsen om mee te gaan met het Hojokamp deze zomer. Als je hier interesse in hebt ga dan naar de website: www.hojokamp.nl, daar is meer informatie te vinden en kun je jezelf opgeven.

[ngg_images gallery_ids=”5″  display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” gallery_width=”600″ gallery_height=”400″]

Op deze post kun je niet reageren

Recente reacties

Oudere posts