Internationaal Homo Monument Den Haag

Sinds de (her)onthulling vindt er jaarlijks op 4 mei een plechtigheid bij het monument plaats ter gelegenheid van Nationale Dodenherdenking in het algemeen en de strijd voor gelijke rechten voor en de emancipatie van de mondiale LHBT-groep in het bijzonder.
De herdenkingsbijeenkomsten worden georganiseerd door stichting Internationaal Homomonument Den Haag in samenwerking met COC Haaglanden. Het Internationale Homomonument Den Haag is prachtig gelegen op de groenstrook van de Koningskade, tegenover de Koninklijke Academie van Beeldende kunsten.

Dit jaar zal de ceremonie in het teken staan van het thema ‘vertrouwen’. Dit thema is des te meer actueel na het geweldsincident tegen twee homo’s begin april jl. in Arnhem en de reacties hierop binnen de LHBT-gemeenschap.

Vera Bergkamp, oud-voorzitter van het COC NL en thans Tweede Kamerlid voor D’66, heeft toegezegd als spreker dit thema te willen verwoorden. Daarnaast zal er gesproken worden door een vertegenwoordiger van het gemeentebestuur van Den Haag en de voorzitter van het COC Haaglanden,  Arnout van Kooij.

Namens het College van Burgemeester en Wethouders zal een krans gelegd worden, gevolgd door vertegenwoordigers van andere lokale en regionale organisaties zoals de gemeente Den Haag, COC Haaglanden, Politie en Brandweer Den Haag, Stichting Rainbow en de Gay horeca van Den Haag. Organisaties die ook een bloemstuk of krans willen leggen kunnen zich melden bij internationaal.homomonument@gmail.com .

De plechtigheid begint om 19.30 uur. Iedereen is welkom om deze herdenking bij te wonen. Het verzoek is om 10 minuten eerder aanwezig te zijn.

Na afloop van de ceremonie is er gelegenheid voor samenzijn van de deelnemers aan de ceremonie in het COC café, Scheveningseveer 7, 2518 HB, Den Haag (tegenover het Hilton Hotel), waar koffie en thee wordt aangeboden door het COC Haaglanden.

Op deze post kun je niet reageren

Oudere posts