Op 4 mei herdenkt Nederland de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en oorlogssituaties en vredesmissies nadien. Ook bij het Internationaal Homomonument aan de Koekamp in Den Haag, vindt een ceremonie plaats. Het monument dient ter herdenking van alle LHBTi’ers in de wereld die vervolgd en onderdrukt zijn of worden vanwege hun geaardheid.

Dit jaar, 2019, zal de 4 mei ceremonie voor 25ste keer plaatsvinden. Om deze gedenkwaardige aangelegenheid te onderstrepen, zal de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen, mevrouw Ingrid van Engelshoven, spreken. Drie LHBTi-koren zullen de bijeenkomst met liederen omlijsten.

De plechtigheid begint om 19:30 uur. Iedereen is welkom om deze herdenking bij te wonen. Het verzoek is om 10 minuten eerder aanwezig te zijn.

Na afloop is er gelegenheid voor een samenzijn van de deelnemers aan de ceremonie in het COC-café, Scheveningseveer 7, 2518 HB, Den Haag (tegenover het Hilton Hotel), waar koffie en thee wordt aangeboden door COC Haaglanden. Ook de minister zal hierbij aanwezig zijn.

De herdenkingsbijeenkomst wordt georganiseerd door stichting Internationaal Homomonument Den Haag in samenwerking met COC Haaglanden.

Meer informatie en programma

Op deze post kun je niet reageren

Oudere posts