Op donderdag 17 mei geven voorlichters van COC Haaglanden de 2500ste voorlichting aan leerlingen van het voortgezet onderwijs. Niet toevallig is 17 mei ook de Internationale Dag tegen Homofobie, Bifobie en Transfobie (IDAHOT). Op deze dag vragen internationale organisaties aandacht voor haat tegen lesbo’s, homo’s, biseksuelen, transgenders en intersekse personen (lhbti’s) en de sociale onwenselijkheid daarvan. COC Haaglanden zet zich in om de maatschappelijke acceptatie van en begrip voor lhbti’s te vergroten.

Verdubbeling Gastlessen
Voor komend schooljaar spreekt COC Haaglanden de ambitie uit om het aantal gastlessen te verdubbelen. Daarvoor is Team Voorlichting op zoek naar nieuwe voorlichters. Check de video en kijk of het voorlichtingswerk iets voor jou is!

Wat doet Team Voorlichting?
Team Voorlichting van COC Haaglanden verzorgt gastlessen over seksuele en genderdiversiteit op middelbare en basisscholen. Doel van deze voorlichting is om de tolerantie ten aanzien van lhbti-jongeren te vergroten en daarmee ook het gevoel van veiligheid op scholen. In de gastlessen gaan voorlichters met leerlingen in gesprek over opvattingen, die in de klas over seksuele oriëntatie, genderdiversiteit en genderexpressie leven. De lessen worden gegeven door twee voorlichters per keer. Ze vinden plaats in de klas, in aanwezigheid van de docent.

Kom jij het Team Voorlichting versterken?
Vind jij het leuk om met jongeren te praten over gender, seksuele diversiteit, liefde en relaties? Heb je 3 dagdelen per maand vrij? Je wordt professioneel getraind en begeleid. Stuur een berichtje naar voorlichting@cochaaglanden.nl

Check de video

 

Op deze post kun je niet reageren

Oudere posts