Internetdomeinen (TLD’s) zijn er in vele soorten. Er zijn landcodes, zoals .nl, en algemene domeinen, zoals .com. De organisatie die deze domeinen vaststelt, ICANN, is van plan meerdere domeinen toe te gaan kennen. Hieronder zijn .shop, .sport, .eco, .berlin en ook .gay.

Om te voorkomen dat .gay in handen valt van ondernemers die domeinnamen voor de hoogste prijs verkopen, is er een organisatie opgericht die probeert de domeinnaam te verkrijgen voor de LGBT-gemeenschap. De winst die wordt gemaakt met de verkoop van .gay-domeinnamen zal voor tweederde terugvloeien naar LGBT-non-profitorganisaties.

De organisatie, dotgay LLC, heeft alle LGBT-organisaties opgeroepen om dit streven te ondersteunen. Een breed draagvlak is een belangrijk punt bij de boordeling van de aanvraag door ICANN. Inmiddels hebben veel organisaties hun steun uitgesproken. In navolging van andere Nederlandse en Europese organisaties heeft het bestuur van COC Haaglanden op voorstel van de werkgroep Politiek & Buitenland besloten om de gevraagde ondersteuning te geven.

COC Haaglanden schaart zich hiermee in een lange rij van organisaties. Andere ondersteuners zijn o.a. COC Nederland, IHLIA en GALE uit Nederland en onze internationale partners ILGA, ILGA-Europe, Çavaria (Vlaanderen), RFSL (Zweden) en LGL (Litouwen).

Meer informatie over dotgay LLC is te vinden op www.dotgay.com en www.facebook.com/dotgaycom.

Zie ook de brief die COC Haaglanden stuurde naar dotgay LLC

Op deze post kun je niet reageren

Recente reacties

Oudere posts