Lid in de spotlight: Albertine

1. Wat is je naam en leeftijd?
Albertine van Walsem, ik ben 42 jaar.

2. Wat betekent COC Haaglanden voor jou?
Het betekent voor mij een fijne ontmoetingsplek voor LHBTI’ers om samen te komen in een veilige omgeving waar iedereen geaccepteerd wordt en iedereen zichzelf mag zijn.

3. Hoelang ben je al betrokken bij COC Haaglanden en hoe ben jij actief?
Echt betrokken bij het COC ben ik sinds augustus 2022, toen ben ik gestart als vrijwilliger bij het eetcafé. Maar ik was al vaste bezoeker sinds 2017, toen nog als vaste bezoeker bij Autiroze. Later ben ik ook de groep OOXO gaan bezoeken, en daarna de rainbow support group. Toen kwam ik in 2022 zonder vaste betaalde baan te zitten, maar ik wilde toch wel wat graag doen, dus heb ik me aangemeld als vrijwilliger. Ik kon aan de slag bij het eetcafé. En sinds vorig jaar november sta ik ook iedere maand bij Autiroze achter de bar als vrijwilliger. 

4. Als je nog maar één ding kon eten voor de rest van je leven, wat zou het dan zijn?
Hutspot, met witte bonen en 4 seizoenenpeper. 

5. Hoe besteed je het liefst een vrije dag?
Met iets leuks waar ik leuke en/of mooie herinneringen aan kan hebben, bijvoorbeeld een museumbezoek, een dierentuinbezoek, of een leuk/mooi muziekevenement zoals Wild Rooster Festival of bijvoorbeeld Dordt in Stoom. Ik ben dol op muziek, dieren en geschiedenis, dus als ik dan een vrije dag heb, besteed ik mijn tijd het liefst aan dat soort dingen. En verder heb ik een kaketoe thuis zitten die ook graag aandacht wil, dus als ik een dagje lekker niks heb, dan gaat al mijn tijd naar mijn kaketoe.

6. Was is je favoriete gerecht: ontbijt, lunch of diner (en waarom)?
Ontbijt: wat afbakbroodjes met kaas en wat sinaasappelsap en koffie, lunch: ook iets met brood en kaas, en koffie, avondeten: warm, als er maar vlees in zit, en iets van pasta, of aardappels.

7. Waar ben jij het meest trots op van jezelf?
Dat ik mezelf als autist een hele hoop dingen heb aangeleerd, om socialer te kunnen zijn. Dat heb ik jarenlang niet gekund. Nu gaat veel vanzelf. Oh, en mijn zelfgeschreven lied, Black Widow Girl, wat te luisteren is op youtube.

8. Wat is je favoriete boek en waarom?
Het telefoonboek, haha. Ik hou helemaal niet van lezen, vind ik niks aan. 

9. Aan wie wil jij het stokje doorgeven?
Het stokje wil ik graag doorgeven aan Maaike Frankena.

Op deze post kun je niet reageren

Oudere posts