COC Haaglanden start vanaf 12 januari een speciale inzamelingsactie voor de collega-organisatie LGBTI Support Centre in Skopje, Macedonië. Voor de op te zetten bibliotheek worden Engelstalige boeken en tijdschriften gezocht.

LGBTI Support groep probeert een laagdrempelig ontmoetingscentrum in te richten, zoals ook COC Haaglanden heeft. De omstandigheden in Macedonië zijn echter uitermate vijandig. In 2013 is het centrum aangevallen door een uitzinnige menigte en zijn er vernielingen aangericht. Onderaan dit artikel vind je een (schokkend) Youtubefilmpje van deze aanvallen. Toch zetten de vrijwilligers door om een veilige thuisbasis te bieden voor lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders (LHBTs). Hun werk wordt gesteund door de Nederlandse ambassade in Skopje.

Een van de grote wensen voor het centrum is een bescheiden LHBT-bibliotheek voor bezoekers, vrijwilligers en sympathisanten. Hiervoor worden met name Engelstalige boeken en tijdschriften gezocht, maar ook een aantal Franse en Duitse boeken is welkom.

COC Haaglanden roept alle Haaglanders op om literatuur, non-fictie en tijdschriften met een LHBT-thema te schenken aan de LGBTI Support Group. Het startsein wordt gegeven tijdens de nieuwjaarsreceptie op zondag 12 januari 2014 vanaf 16.00 uur in Basta, Scheveningseveer 7, Den Haag.

Natuurlijk is het ook mogelijk om tijdens openingstijden boeken af te geven of daarbuiten in de brievenbus te doen. De inzamelingsactie loopt tot eind februari. Dan worden de ingezamelde boeken verstuurd naar Skopje.

Informatie over het LGBTI Support Centre :

http://www.lgbti.mk/
https://www.facebook.com/lgbtisupportcenter

Hieronder het (zeer schokkende) filmpje over de aanvallen in 2013:

Op deze post kun je niet reageren

Oudere posts