Op 11 oktober 2019 vindt zoals elk jaar de Coming Out Day plaats.

In diverse Regenbooggemeenten worden activiteiten georganiseerd en wordt ‘s ochtends de regenboogvlag gehesen. In de gemeente Den Haag zal wethouder Bert van Alphen (Sociale zaken, Armoedebestrijding en Maatschappelijke opvang) de regenboogvlag hijsen op het Spui en in de gemeente Rijswijk wethouder wethouder Johanna Besteman (Welzijn, Cultuur en Onderwijs).

De gemeenten van de regio Haaglanden organiseren dit jaar in samenwerking met COC Haaglanden ook een miniconferentie met als thema ‘LHBTI-vriendelijk beleid’ binnen (zorg) instellingen die te maken hebben met Roze senioren.

Tijdens de miniconferentie gaat het er voornamelijk om meer bewustzijn en aandacht te creëren voor de seksuele diversiteit bij cliënten en medewerkers binnen (zorg)instellingen.

Daar is nog lang niet altijd sprake van waardoor Roze senioren soms het gevoel hebben weer “terug de kast in” te moeten. Er zijn gesprekken met Roze senioren, wethouders uit de regio Haaglanden, bestuurders en medewerkers van (zorg) instellingen en andere inhoudelijk betrokkenen.

Eveline van de Putte, onder meer bekend als auteur van Stormachtig Stil, levensverhalen van Roze ouderen en Nieuwe Namen, levensverhalen van transgender ouderen en van de Tour d’Amour bijeenkomsten levert een bijdrage .

Roos Pijpers van de Radboud Universiteit Nijmegen gaat in op de resultaten van haar onderzoek naar de ervaringen van Roze senioren met zorg, ondersteuning en wonen.

Tijdens de middag ond erzoeken de deelnemers hoe het beleid zo aan te scherpen dat de woonomgeving van Roze ouderen in de regio LHBTI-vriendelijker wordt.

Voor meer info en programma, download flyer.

Op deze post kun je niet reageren

Oudere posts