Vandaag, dinsdag 11 oktober 2022, was het weer Coming-Outdag. Deze dag staat volledig in het licht van liefhebben en zichtbaar jezelf zijn, waar en wanneer dan ook. Coming out gaat dan ook niet per se over het maken van een statement, of het overtuigen van iemand anders, maar over het aankondigen dat men niet meer wil doen als of en diens eigen waarheid wil leven. In een hetero-/cisgender-normatieve wereld, is dit helaas nog altijd nodig.

“In voorlichtingslessen lopen we er nog wel eens tegenaan dat tieners denken dat je ervoor kiest om homo-trans of biseksueel te zijn. Zo van; vanaf vandaag ben ik…!”, aldus Maaike Frankena (zij/haar), coördinator Voorlichting bij ons. “Voor sommige mensen lijkt het erop alsof het naar buiten brengen dat je niet hetero bent net zoiets is als kiezen voor bijvoorbeeld een studie. Dat is het dus niet, je kiest ervoor om het te zéggen!” Coming Out dag is een dag die hier aandacht voor vraagt. “Dát je uit de kast komt op deze dag is niet per sé de bedoeling, zie het als een aanmoediging. Daarom ook al die vlaggen. Je ziet dat je er mag zijn!” Plak daarom de gedrukte vlag verderop in deze editie op je raam en maak een foto met #plakdevlag!

Rond Coming-Outdag worden overal prachtige activiteiten georganiseerd in Haaglanden. Zo is er bijvoorbeeld vanavond om 17:30 nog een geweldig panel geleid door The Hang Outs 070, waarvoor je je nog kan opgeven via deze link.

Zaterdag 8 oktober vond al Let’s Connect 2022 plaats. Hét event voor alle LHBTIQ+ leerlingen van het voortgezet onderwijs, van welk een foto van het panel hieronder. Het panel werd geleid door Nanoah Struik (hen/diens) en werd samengesteld uit Tális Cliteur (hen/diens), Bi van Guine (hen/diens), Charlie van Eersel (zij/haar), Thorn Roos de Vries (hen/diens) en Hanna van Vliet (zij/haar). Het was een vrolijke dag vol uitwisseling, creativiteit en leerzaamheid. Een uitgebreide rapportage volgt spoedig!

Het panel bestaande uit (met de klok mee): Thorn Roos de Vries, Nanoah Struik, Tális Cliteur, Charlie van Eersel, Bi van Guine en Hanna van Vliet. Foto door Richard Mulder.

Vanochtend vroeg al op Coming-Outdag werd op verschillende lokaties in heel Haaglanden de regenboogvlag gehesen. COC Haaglanden was er bij zo veel mogelijk lokaties bij!

Iedere dinsdag is er op de Scheveningseveer 7 tevens een Rainbow Supportgroup van 13:30 tot 16:00 voor zij die twijfelen, die niet zichzelf durven te zijn of anderzijds ondersteuning nodig hebben. Voel je vrij om aan te kloppen of mail vooral mw@cochaaglanden.nl!

Op deze post kun je niet reageren

Oudere posts