Drag Queen Foto Expositie

De wereld is een podium, en hoewel sommigen tevreden zijn om op dat podium in alledaagse kleding op te treden, zijn er velen die liever iets met een beetje meer flair willen. Dat is waar drag aan bod komt.

Voor mijn lopende serie Killer Queens heb ik circa 40 artiesten uit de drag community van Birmingham, England gefotografeerd. Het project bestaat uit twee onderdelen; een reeks kleurrijke studioportretten en op locatie genomen documentaire foto’s van de drag artiesten in clubs en van de optredens in uitvoering. Tijdens de expositie bij Fotoatelier BW5 zijn exclusief de studio portretten te bezichtigen.

‘Killer Queens’ verkent ideeën over het parodiëren van geslacht als een kunstvorm en een manier van zelfexpressie. Voor de drag artiesten waarmee ik heb gewerkt wordt dit ‘spelen met geslacht’ niet gezien als een karikatuur ter belediging van het tegengestelde geslacht, maar is het bedoeld ter amusement en educatie. Drag biedt een platform voor diversiteit en een kans om jezelf te zijn en jezelf te ontdekken. Drag biedt een mogelijkheid om eigen meningen te vormen, vertegenwoordigen en visies te belichamen.

Expositie opening op woensdag 11 september 2019

Aanvang – 19:30
Officiële opening – 20.00
Borrel t/m 21.00 – 21.30
Foto Atelier BW5
Huygenskwartier
Zwartepad 5, 2271 BT Voorburg

Meer informatie

Op deze post kun je niet reageren

Recente reacties

Oudere posts