Verslag door Paula Corzilius

16 augustus was het eindelijk zover: het DWH-COC Haaglanden queer jeugdkamp! Na maanden aan voorbereiding konden we de jongeren aan het eind van de middag verwelkomen op het kampterrein. De gezamenlijke ruimte hing vol met queer vlaggen en ballonnen met het thema OUTheid. Na het avondeten en corvee begonnen de teams aan het versieren van hun teamvlaggen, waarna het eerste spel van het kamp werd gespeeld: levend cluedo. Met de begeleiders als verspreid over het terrein als verdachten gingen de groepjes op zoek naar de dader. Ondertussen werd het kampvuur aangestoken en de marshmallows en chocoladekoekjes klaargezet. Het winnende team vertelt bij het kampvuur hoe ze erachter kwamen wie de barones had vermoord, met wat en waarom. Er worden s’mores gemaakt, marshmallows geroosterd en gezellig gepraat tot iedereen terugkeert naar hun huisje om te slapen (of niet (; ).

De poorten die toegang geven tot de Outheid!


De volgende dag begint met het spel Spectrum, waarna iedereen het terrein verder kan verkennen, op zoek naar een kat om mee op de foto te gaan voor de Crazy 44 die het gehele kamp door wordt gespeeld. Helaas: geen kat in de buurt te bekennen, maar een grote kinderboerderij en een doolhof (met draak!) zijn om de hoek. ’S Middags wordt er zelf boba gemaakt, spelletjes gespeeld en geëxperimenteerd met make up. Van het laatste werd goed gebruik gemaakt, want de bonte avond begint al snel. Na het eten komt iedereen weer bij elkaar, velen in een OUTheid kostuum. Alles komt voorbij: Griekse goden met regenboog sashes, satyrs met echte hoeven (!) en helden met zwaarden.
Ook de optredens zijn gevarieerd: lip sync battles, solo’s met gitaar, stand up comedy met gay feitjes over de oudheid en, niet te vergeten, het ananaslied! Dat laatste zal zeker lang in iedereens hoofd blijven rondzweven na dit kamp. Ook deze avond wordt het kampvuur weer aangestoken en kunnen er (anoniem) vragen worden gesteld aan de begeleiders.

Zelfvertrouwen is prachtig!


De volgende dag start gelukkig met een stuk meer zon en een stuk minder regen en het smokkelspel wordt fanatiek gespeeld. Omdat het weer zo mooi is kunnen we lekker zwemmen in het nabijgelegen meer. Als laatste is het eindelijk tijd voor groepsfoto’s, de puntentelling en prijsuitreiking. Het winnende team krijgt, na het maken van een heleboel foto’s, totebags met allerlei leuke dingetjes. Langzaamaan worden de laatste dingen ingepakt en wordt er afscheid genomen van elkaar, waarna de auto’s vol jongeren een voor een weer terug naar huis rijden.

Geen kamp is compleet zonder groepsfoto!


Pluspunt van de locatie: nadat we vroegen of we de man/vrouw bordjes bij het toiletgebouw mochten afplakken werden deze er voor ons verblijf geheel van afgeschroefd. Super fijn!

Op deze post kun je niet reageren

Oudere posts