Op zaterdag 10 juni 2017 beleefde Den Haag haar eerste Pride Walk. Honderden mensen liepen, met burgemeester Pauline Krikke voorop, door het centrum van de stad. Met de Walk werd seksuele- en genderdiversiteit gevierd en lieten de deelnemers zien dat iedereen in Den Haag zichzelf moet kunnen zijn. 

Achter de geweldig opzwepende brassband Legendairs volgde een opvallend divers gezelschap. Van jong tot oud, van geboren Hagenezen tot LHBT vluchtelingen, van homo tot transgender en a-seksuelen, iedereen leek vertegenwoordigd. Onder een stralende zon werd een 25 meter lange regenboogvlag door de straten meegedragen. Het publiek keek enthousiast toe, een enkeling besloot spontaan mee te lopen.

De stoet werd begeleid door de politie waaronder agenten van Roze in Blauw. Organisaties als Orpheus, het Landelijk Netwerk Biseksualiteit en Stichting Vobis (voorheen Hindustani) waren zichtbaar aanwezig. Ook de Zweedse Ambassade was vertegenwoordigd.

Vooraf werd verzameld bij het Internationaal Homomonument. Daar was podium voor een aantal sprekers, waaronder Arnout van Kooij, voorzitter van COC Haaglanden. Bianca van Guine, die mede aan de wieg stond van deze Walk, vertelde hoe zij geïnspireerd werd tijdens een Pride in Rotterdam. Zij zei mee te lopen tegen uitsluiting en onverdraagzaamheid. Ook zei Van Guine mee te lopen voor al die mensen die (nog) niet zichtbaar zichzelf kunnen zijn. Burgemeester Krikke onderstreepte dat de stad Den Haag er van en voor iedereen is. Vervolgens liep Krikke duidelijk enthousiast, een groot deel van de route mee.

De Walk eindigde op de Grote Markt, de locatie van het  tweede The Hague Rainbow Festival.

Met de Pride Walk wil de LHBTQI gemeenschap de acceptatie van seksuele en genderdiversiteit in de samenleving vergroten. LHBTQI staat voor Lesbische vrouwen, Homoseksuele mannen, Biseksuelen, Transgenders, Queers en Interseksuelen.

De Pride Walk The Hague werd georganiseerd door jongerenorganisatie The Hang-Out 070 in samenwerking met COC Haaglanden en andere LHBTQI organisaties waaronder het The Hague Rainbow Festival.

Deze eerste Walk was zo succesvol, dat er direct al gesproken werd over een tweede editie. Met deze Walk is Den Haag weer een stukje mooier geworden.

Website: www.pwth.nl
Facebook: www.facebook.com/PrideWalkTH

Op deze post kun je niet reageren

Oudere posts