Van zelf sprekend

27 mei t/m 14 juni

Schilderijen van Riet van der Lubbe met als thema: de identiteit van de mens in relatie tot zijn lichaam (galerie)

Opening: zaterdag 30 mei 17.00 uur door Rabin Baldewsingh, wethouder van o.a. Sociale Zaken van Den Haag
Uitloop: zondag 14 juni 16.00 uur

Riet van der Lubbe: ‘Het menselijk lichaam fascineert me. Het vergankelijke lichaam, dat nog geen dag hetzelfde is, maar ook drager is van je identiteit. Wat maakt de mens van vlees tot mens van vlees en bloed? Wat maakt het verschil van de ene mens ten opzichte van alle andere bijna zeven miljard mensen. Wat is identiteit, wat is zijn identiteit.’

Haar werk bestaat uit beelden van pasgeborenen tot hoogbejaarden uit verschillende culturen. De tentoonstelling geeft onder meer een aantal werken te zien, waarop in het bijzonder de transgenderthematiek naar voren komt. Van der Lubbe: ’transgender en intersekse personen zijn vaak zelf intensief op zoek naar hun eigen identiteit specifiek in relatie tot hun eigen lichaam’.

Door uitsneden van het lichaam te isoleren en vergroot in beeld te brengen, geeft zij op indringende wijze haar fascinatie weer. De identiteit verbeeldt zij in lichaamstaal. Schoonheid speelt geen rol. Gelaagdheid is een belangrijk aspect in haar werk: Riet van der Lubbe kijkt als het ware in c.q. onder de huid. Daarmee wil zij haar onderzoek van de persoon in het lichaam verbeelden.

Zie ook:
www.rietvanderlubbe.nl
http://www.haagsekunstkring.nl/index.php/exposities

Op deze post kun je niet reageren

Oudere posts