Vrijdag 11 maart werd het magazine DUS?! ik ben puber! gepresenteerd door De Kleine Ambassade en gemeente Westland in de school ISW Gasthuislaan te ‘s-Gravenzande. DUS?! is samengesteld met een jongerenredactie. Het magazine staat volledig in het teken van de puberteit. Onzekerheid, verleidingen van alcohol en sigaretten, omgaan met sociale media en geld, pesten, anders zijn dan de rest, veranderingen in je lichaam, maar ook (homo)seksualiteit en liefde, in de artikelen komt het allemaal aan bod. Het doel van het magazine is om kinderen zo weerbaar mogelijk de puberteit in te laten gaan.

Presentatie
Onder toeziend oog van tientallen leerlingen werd de presentatie van het magazine DUS?! gehouden. De aftrap van de feestelijke presentatie werd verzorgd door Maartje Paumen, tophockeyster en aanvoerder van het Nederlands dameshockeyteam. Zij onthulde de cover van het magazine. Aansluitend verzorgde Karin Nederpelt namens de John Blankenstijn Foundation een presentatie over veilig sportklimaat. Hiermee werd een eerste stap gezet op weg naar een plan van aanpak voor veilig sportklimaat in de verschillende takken van sport ter voorkoming van discriminatie.

Gemeente Westland
De gemeente vindt het belangrijk dat jongeren veilig en gezond opgroeien en steunt de daarbij behorende initiatieven. In dit magazine worden thema’s uitgelicht die uitstekend passen in de doelstellingen van het gemeentelijk lokaal gezondheidsbeleid. De gemeente Westland biedt 4000 magazines aan de leerlingen van groep 7 en 8 van het basisonderwijs en brugklassers van het voortgezet onderwijs.

Over het magazine
Met DUS?! Ik ben puber! wil De Kleine Ambassade weerbaarheid van kinderen vergroten. Dat doet zij door alle pre-pubers nu al voldoende kennis te geven om een eigen mening te kunnen vormen over allerlei zaken die zij straks in de puberteit tegenkomen. DUS?! helpt onderwerpen die spelen in de puberteit bespreekbaar te maken. Het magazine is daardoor bijzonder geschikt als voorlichtingsmateriaal op scholen, maar biedt ook ouders handvatten om op een open en vertrouwde manier met hun kinderen in gesprek te gaan en afspraken te maken. Omdat De Kleine Ambassade het magazine maakte samen met een redactie van jongeren tussen 11 tot 16 jaar, sluit het extra goed aan bij de belevingswereld van de doelgroep. Het blad is ook getest door ouders en leerkrachten.

Verspreiding en gebruik
De komende weken wordt DUS?! verder verspreid onder leerlingen van de groepen 7 en 8 van de verschillende basisscholen en brugklassers van het voortgezet onderwijs in de gemeente Westland. Wilt u de DUS?! bestellen? Dat kan! Zowel per stuk als in een grotere oplage. Stuur een e-mail naar post@dekleineambassade.nl

U vindt meer informatie over het DUS?!-project op http://www.dekleineambassade.nl/projecten/77-dus-ik-ben-puber.html

Op deze post kun je niet reageren

Oudere posts