Films, lezingen, discussie, films, kunst, ontmoeting en films

Amsterdam – De voorbereidingen voor TranScreen 2015, het grootste transgender filmfestival van Europa, zijn in volle gang. Van woensdag 3 t/m zaterdag 6 juni kun je weer genieten van een divers scala aan films over transgenders en genderdiversiteit. TranScreen vindt zoals elk jaar plaats in Amsterdam: deze keer in Bioscoop Rialto en Filmhuis Cavia. Reserveer deze data in je agenda!

TranScreen is een meerdaags filmfestival met internationale films rondom het thema transgender en genderdiversiteit. Tijdens TranScreen vertonen we lange en korte, mainstream en experimentele, professionele en communityfilms uit verschillende landen.

TranScreen 2015 vindt plaats van woensdag 3 t/m zaterdag 6 juni. Net als voorgaande jaren wordt TranScreen verdeeld over twee locaties in Amsterdam. Hoofdlocatie is Bioscoop Rialto en tweede locatie is Filmhuis Cavia.

Natuurlijk is er tijdens TranScreen meer te doen dan alleen films kijken:

  • Q&A’s met diverse filmmakers,
  • Lezingen, met mogelijkheid tot discussie,
  • Een kunsttentoonstelling,
  • En natuurlijk ook veel ontmoeting!

TranScreen is een evenement waarin (trans)genderdiversiteit de norm is. Een plaats waar iedereen in een openbare, veilige omgeving zichzelf kan zijn. Ongeacht gender of seksuele voorkeur. Een plaats voor ontmoeting en internationale uitwisseling op een ontspannen en natuurlijke manier.

Volg de ontwikkelingen van TranScreen 2015 via:

Over TranScreen

Het TranScreen Filmfestival is een cultureel en informatief filmfestival rondom het thema transgender en genderdiversiteit. Het festival richt zich op het vertonen van kwalitatieve en uitdagende filmproducties van over de hele wereld. Doel is het publiek meer bekendheid met te geven van de veelzijdigheid van transgenders en genderdiverse mensen.

Tegelijkertijd heeft TranScreen een duidelijke sociale functie. Veel transgenders die (nog) niet of niet meer in de transgendergemeenschap rondlopen, komen wel naar TranScreen. Zo biedt het filmfestival een bijzondere ontmoetingsplaats. Dit is een belangrijke bijkomstigheid, waarvan de impact niet onderschat mag worden.

Dus houd 3 t/m 6 juni in je agenda vrij voor TranScreen!

Op deze post kun je niet reageren

Oudere posts