De Haagse Stadspartij heeft vlak na het zomerreces schriftelijke vragen gesteld aan het stadsbestuur om het gebruik van PrEP (een medicijn dat hiv-infecties kan voorkomen) in Den Haag medisch te begeleiden. De schriftelijke vragen zijn inmiddels beantwoord en de Haagse Stadspartij is blij met de reactie van het college.

Het stadsbestuur heeft namelijk toegezegd dat het Centrum Seksuele Gezondheid van de GGD Haaglanden op korte termijn PrEP gebruikers gaat voorlichten, begeleiden en monitoren.

Dit komt zowel ten goede aan individuele PrEP gebruikers als aan de algehele volksgezondheid.

Waarom begeleiden van PrEP gebruik?
PrEP gebruik zonder begeleiding kan leiden tot nierschade. Als cliënten die al een hiv-infectie hebben PrEP zonder begeleiding gaan gebruiken kan het virus resistent worden voor het medicijn.

Raadslid Fatima Faïd: ‘Wij zijn blij dat het stadsbestuur onze mening deelt. Het is onwenselijk dat PrEP zonder medische begeleiding wordt gebruikt. Wij hopen dat de Gezondheidsraad zo snel mogelijk besluit om het medicijn te vergoeden. Tot die tijd kunnen informele PrEP gebruikers bij het Centrum Seksuele Gezondheid terecht.’

Op deze post kun je niet reageren

Oudere posts