11 oktober – Gezamenlijke Kickoff Coming Out Dag van de vijf Regenbooggemeenten in de regio Haaglanden
11 t/m 15 oktober gemeenschappelijke awareness campagne van deze Regenbooggemeenten: 5 dagen Regenboogreuring!

Kickoff Coming Out Dag 2017 o.a. ‘Aan tafel met’ bij het Internationaal Homomonument & Ontbijten in stadhuizen Regenbooggemeenten

Op woensdag 11 oktober vindt de aftrap van de Nationale Coming Out Dag in de regio Haaglanden op bijzondere wijze plaats: een ontbijt in de vijf stadhuizen van de deelnemende Regenbooggemeenten Delft, Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Westland en Zoetermeer. Aan de ontbijttafels zit een afspiegeling van de inwoners en ambtenaren van de desbetreffende gemeenten: van buurthuismedewerker tot voetbalcoach tot wethouder.

Programma Openbare Kickoff
In de middag vindt de officiële gemeenschappelijke Kickoff van de 5-daagse awareness campagne (11 t/m 15 oktober) rondom Coming Out Dag plaats bij het Internationale Homomonument aan de Koekamp in Den Haag met een openbaar programma. Verpakt in het thema familie neemt het publiek indirect plaats ‘aan tafel’ – die symbool staat voor familie, thuis aan tafel, de plek waar je geaccepteerd wordt voor wie je bent – waar je vrijuit kan spreken.

Het programma in het kort
Shary-An, ambassadeur van Pride, treedt op – Onder leiding van Nina de la Croix gaan de wethouders met elkaar in gesprek over LHBTI-initiatieven – van veiligheid tot roze ouderen – uit de regio en om 15.30 uur is de lancering van een unieke videoclip i.s.m. bekenden uit de regio.

Inhoud campagne
De vijf gemeenten organiseren deze dagen zelf, naast het ontbijt, diverse acties en activiteiten. Met ludieke items in de winkelstraten, sportactiviteiten en diverse inhoudelijke evenementen wordt aandacht gegenereerd en gevraagd voor de LHBTi-community om hiermee draagvlak en acceptatie te vergroten. Zo zullen op tal van iconische locaties in de diverse steden de bekende regenboogvlaggen gehesen worden, zoals bij de Hofvijver in Den Haag en het oude stadhuis van Delft. Het programma is online te vinden op de website van de deelnemende gemeenten, COC-Haaglanden en DWH.

Missie
De gemeenten willen in gemeenschappelijkheid laten zien dat zij voor een inclusieve samenleving zijn. Tijdens de Coming Out Dag campagne besteden zij én hun sociaal-maatschappelijke partners nadrukkelijk aandacht aan het belang dat iedereen in hun gemeenten zichzelf moet kunnen zijn, ongeacht seksuele oriëntatie en genderexpressie. Dit doen zij door het bespreekbaar maken en het uitdragen van de sociale acceptatie van LHBTi in de regio Haaglanden. Hierbij richten zij zich op alle burgers.

Achtergrond
In 2008 hebben 18 zogenaamde Koplopergemeenten, waaronder Den Haag, zich aangesloten bij het toenmalige Lokaal LHBTi-beleid-programma van het ministerie van OCW. Ondertussen zijn er 44 zogenaamde Regenbooggemeenten die werk maken van inclusief beleid voor LHBTi’s. Zij hebben een convenant ondertekend waarin zij verklaren dat zij de sociale acceptatie, veiligheid en emancipatie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgenders en mensen met een intersekse-conditie (LHBTi‘s) willen helpen verbeteren. De Nationale Coming Out Dag, waarop er aandacht wordt gevraagd voor de LHBTi-community, sluit hier goed bij aan.

11 oktober is het Coming Out Dag. Op deze dag, die internationaal uitgedragen wordt, wordt aandacht besteed aan het moment dat een homo, lesbienne, biseksueel transgender of personen met een intersekse-conditie (LHBTi-personen) voor zijn of haar (seksuele- en/of) gendervoorkeur uitkomt. Een zogeheten coming out (uit de kast komen) is helaas nog altijd niet voor iedereen even vanzelfsprekend. Voor de tweede keer in rij organiseren de vijf gemeenten in samenwerking met COC-Haaglanden en DWH (Delftse Werkgroep Homoseksualiteit) van 11 t/m 15 oktober een campagne rondom Coming Out Dag – een awareness campagne.

Praktisch
Het gehele programma van 11 t/m 15 oktober is hier te vinden

Waar:
Diverse locaties in de vijf deelnemende gemeenten (Delft, Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Westland en Zoetermeer)

Wanneer:
– Woensdag 11 oktober t/m zondag 15 oktober 2017
– De officiële kickoff vindt op woensdag 11 oktober plaats bij het Internationaal Homomonument in Den Haag (t.h. het Koekamp). Het programma start om 14.00 uur.

De campagne rondom Coming Out Dag is een initiatief van de vijf regenbooggemeenten Delft, Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Westland en Zoetermeer i.s.m. COC-Haaglanden en DWH (Delftse Werkgroep Homoseksualiteit).

Link achtergrond informatie start Regenbooggemeenten
Promotiefilm Coming Out Dag 2017

Op deze post kun je niet reageren

Oudere posts