Altijd al iets willen doen voor je eigen toekomst? Word ambassadeur van Roze 50+ in Zoetermeer!

Roze 50+ is een samenwerkingsverband van ANBO (de grootste Nederlandse Ouderenbond) COC Nederland, (de belangenbehartiger voor Lesbische Vrouwen, Homomannen, Biseksuelen en Transgenders).

Roze 50+ maakt zich sterk voor de positie van Roze Ouderen in zorg en welzijn en dat kunnen we niet alleen! Inmiddels is er een netwerk van 80 vrijwillige ambassadeurs: homo’s, lesbo’s, biseksuelen, hetero’s en transgenders van 35 tot 85 jaar. Een ambassadeur is iemand die op persoonlijke titel deel uit maakt van het netwerk van Roze 50+ Nederland, die zich committeert aan de taken (op basis van interesse) die van hem of haar verwacht worden.  De inhoud van je werk kan variëren van het aangaan van gesprekken met Zoetermeerse organisaties zoals  gemeente, gewest en afdeling van ouderenbonden , WMO raad en verzorgingshuizen. Kortom het thema “homoseksualiteit en identiteit” proberen bespreekbaar te maken in soms onbespreekbare settings… Maar ook zichtbaar meedoen aan concrete activiteiten, denk aan deelname op de 50+ beurs of de 50+ boot tijdens de Canal Parade of in een stand op Roze Zaterdag of op een braderie in Zoetermeer. Affiniteit en empathie met de doelgroep is belangrijk zodat er betrokkenheid is. Maar ook kunnen luisteren, kunnen omgaan met weerstanden, een zekere mate van diplomatie hebben, open staan voor kritiek, verbinding met andere mensen kunnen maken, voor een grotere of kleine groep kunnen spreken, signalen doorgeven en rapporteren aan de projectmanager. Wij zoeken mensen met enthousiasme, overtuigingskracht en doorzettingsvermogen en gevoel voor humor hebben!

Wat hebben wij te bieden:

  • Interessant projecten waarbij u de toekomst van Roze 50 plussers in Zoetermeer helpt veilig te stellen
  • Een basistraining voor nieuwe ambassadeurs (verplicht)
  • Diverse trainingen zoals beurstrainingen, gesprek- en luistervaardigheden, lobby trainingen etc. afhankelijk van interesse
  • Reiskostenvergoeding voor de landelijke bijeenkomsten
  • Toegang tot een interessant en inspirerend netwerk.
  • Toegang tot unieke ‘roze’ activiteiten
  • Leuke en leerzame contacten met andere ambassadeurs tijdens de trainingen en de overige activiteiten
  • Minimaal 1 maal per jaar een informeel samenzijn.

Op deze post kun je niet reageren

Oudere posts