Overheid en vrouwenorganisaties hebben jarenlang geïnvesteerd in de inhaalslag van vrouwen ten opzichte van mannen. Het proces is nog in volle gang en inmiddels is ze de man op een aantal terreinen zelfs voorbijgestreefd. Sommige mannen moesten echt wennen aan deze situatie. Een enkeling voelde zich hierdoor zelfs achtergesteld aan vrouwen. Anderen wilden juist graag mee met die veranderende samenleving. Want zij voelden zich niet thuis in die macho samenleving die ook van hen allerlei traditionele verwachtingen had. Vanaf de jaren zeventig deed de term Mannenemancipatie zijn intrede. Maar wat houdt het begrip eigenlijk in? Wat is die nieuwe rol van de man? Wat zijn de laatste ontwikkelingen? Kom en praat met ons mee! U bent van harte uitgenodigd om kosteloos deel te nemen aan de HEN bijeenkomst op maandag 12 september a.s. van 17:00-20:30.

Locatie
De bijeenkomst vindt plaats bij PEP Den Haag (Riviervismarkt 2, 2513 AM Den Haag)

Programma:
17:00 – 18:00: Inloop met een broodje
18:00 – 18:10: Welkom en uitleg programma door dagvoorzitter Nathaly Mercera, adviseur PEP
18:10 – 18:20: Opening door vertegenwoordiger Gemeente  Den Haag
18:20 – 18:45: Inleiding mannenemancipatie door Emancipator
18:45 – 19:00: Pauze
19:00 – 20:00: Debat met het publiek aan de hand van stellingen
20:00 – 20:30: Netwerken
20:30: Einde

Organisatie
Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door het Haagse Emancipatie Netwerk (HEN). Het HEN is er voor iedereen die geïnteresseerd is in de activering en participatie van vrouwen in Den Haag. Het HEN is opgericht om het belang van emancipatie te blijven onderstrepen en ervoor te zorgen dat dit onderwerp niet van de agenda verdwijnt. In het platform zitten vertegenwoordigers van een aantal maatschappelijke organisaties.

hen_orgs

Meld u nu aan
Ziet u de meerwaarde van deelname aan deze bijeenkomst? Aanmelden kan door een reply te sturen naar wk.chung@pepdenhaag.nl o.v.v. ‘aanmelding HEN bijeenkomst 12 september 2016’ met daarin uw contactgegevens.

Op deze post kun je niet reageren

Oudere posts