Op 4 mei staan we om 20.00 uur twee minuten stil om de gevallenen van de Tweede Wereldoorlog te herdenken. In Den Haag worden bij het Internationale Homomonument tevens alle homo’s en lesbiennes herdacht die wereldwijd wegens hun seksuele voorkeur werden en worden vervolgd en onderdrukt.

Het Internationale Homomonument Den Haag is prachtig gelegen op de groenstrook van de Koningskade, tegenover de Koninklijke Academie van Beeldende kunsten.

Sinds de onthulling vindt er jaarlijks op 4 mei een plechtigheid bij het monument plaats ter gelegenheid van Nationale Dodenherdenking in het algemeen en de strijd voor gelijke rechten voor en de emancipatie van de mondiale LHBTI-groep in het bijzonder. De herdenkingsbijeenkomsten worden georganiseerd door stichting Internationaal Homomonument Den Haag in samenwerking met COC Haaglanden.

Dit jaar zal de ceremonie in het teken staan van het thema ‘gelijke rechten voor iedereen’. Dit thema is des te meer actueel omdat de rechten van de LHBTI-gemeenschap in veel landen onder druk staan.

Mevrouw Sabine Nölke, ambassadeur van Canada in Nederland, bekend medestander van LHBTI-rechten, heeft toegezegd als spreker dit thema te willen verwoorden. Daarnaast zal er gesproken worden door de voorzitter van het COC Haaglanden, de heer Arnout van Kooij.

Namens het het Ministerie van Veiligheid & Justitie zal een krans gelegd worden, gevolgd door het College van Burgemeester en Wethouders van Den Haag, vertegenwoordigers van andere lokale en regionale organisaties zoals COC Haaglanden, Politie en Brandweer Den Haag, Stichting Rainbow en de Gay horeca van Den Haag.
Organisaties die ook een bloemstuk of krans willen leggen kunnen zich melden bij internationaal.homomonument@gmail.com .

De plechtigheid begint om 19.30 uur. Iedereen is welkom om deze herdenking bij te wonen. Het verzoek is om 10 minuten eerder aanwezig te zijn.

Na afloop van de ceremonie is er gelegenheid voor samenzijn van de deelnemers aan de ceremonie in het COC-café, Scheveningseveer 7, 2518 HB, Den Haag (tegenover het Hilton Hotel), waar koffie en thee wordt aangeboden door het COC Haaglanden.

Op deze post kun je niet reageren

Oudere posts