Zakdoekje leggen, een boek over verborgen afscheid, waarin naast het overlijden van dierbaren ook andere soorten afscheid aan de orde komen.

Behalve inzicht in het thema rouwverwerking biedt het boek handvatten hoe met verlies om te gaan en motiveert het de lezer op een laagdrempelige manier de realiteit en de gevoelens die daarmee gepaard gaan, toe te laten en te verzorgen, zodat men, ook na een afscheid, uiteindelijk weer verder kan. In negen verhalen, waar humor en ernst samengaan, is te lezen dat de basisprincipes van afscheid nemen en verder kunnen gaan, ongeacht het soort afscheid, overeenkomsten vertonen.

In één van de hoofdstukken neemt een vrouw afscheid van haar heterosexuele relatie om de vrouwenliefde een kans te geven en zo beter voor zichzelf te zorgen.

Humor, beeldend taalgebruik, sprekende illustraties en puntige gedichtjes maken Zakdoekje leggen, ondanks het serieuze onderwerp, uitzonderlijk en allesbehalve droefgeestig.

Of we het nu willen of niet, met afscheid krijgen we allemaal te maken. Het overlijden van een dierbare, afscheid nemen van levensfasen, gezondheid, gewoonten of gedrag, illusies en geheimen, het loslaten van een kinderwens of relatie; verlies verschijnt in allerlei gedaanten. Zakdoekje leggen helpt die verschillende vormen te herkennen en te verwerken om uiteindelijk
rust te vinden en bij jezelf te komen. Zo kun je het leven weer omarmen en komt er ruimte vrij voor nieuwe kansen.

Deze raamvertelling leest als een roman, maar kan ook als zelfhulpboek dienen.

Op deze post kun je niet reageren

Recente reacties

Oudere posts