De John Blankensteinprijs 2014 is de jaarlijkse homo-emancipatieprijs van de stad Den Haag. Deze prijs benadrukt het belang van een gelijkwaardige positie en participatie van homoseksuele mannen en vrouwen. De gemeente Den Haag heeft in 2009 de prijs ingesteld met als doel een instrument te zijn waarmee Den Haag aan een organisatie, persoon of groep van personen zijn waardering toont voor hun bijdrage aan de homo-emancipatie in Den Haag. De organisatie van de prijs is in handen van COC Haaglanden.

Met de jaarlijkse uitreiking wordt het belang gemarkeerd van het bespreekbaar maken én houden van het thema homoseksualiteit.

Voor wie?
De organisatie van de John Blankensteinprijs richt zich dit jaar nadrukkelijk op de scholen in Den Haag. In een mailing zijn alle middelbare scholen aangeschreven om kandidaat scholen op te geven, die naar hun mening in aanmerking komen voor de John Blankensteinprijs. Zoals een school die bewust streeft naar meer tolerante en gayvriendelijke omgeving voor haar leerlingen bijvoorbeeld door zich in te zetten voor het bereiken van een gay-straight alliance (www.gaystraightalliance.nl).

Het mag gaan om een recente activiteit, maar ook een initiatief dat al langer loopt is welkom. Voorwaarde is wel dat het met Den Haag te maken heeft.

Voordragen?
De sluitingsdatum voor het insturen van voordrachten voor de John Blankensteinprijs 2014 is 30 september a.s. Informatie of hulp nodig bij het insturen van een voordracht? Raadpleeg deze website of neem contact op met COC Haaglanden. Op de website staan ook de eerdere winnaars vermeld.

Aanmeldingen met motivering voor de prijs kunnen gestuurd worden naar: johnblankensteinprijs@cochaaglanden.nl

Uitreiking!
De jury nomineert drie voordrachten waaruit de winnaar tijdens de uitreiking op 11 oktober (Coming Out Day) bekend zal worden gemaakt. De prijs wordt uitgereikt door wethouder Karsten Klein en bestaat uit een kunstobject en een geldbedrag van 2.500 euro.

Bovendien kan de winnaar een jaar lang als ‘ambassadeur’ van de prijs op de nodige bekendheid rekenen.

Op deze post kun je niet reageren

Oudere posts