Op Valentijnsdag (op vrijdag 14 februari) organiseren het Roze Team van de PvdA Den Haag, COC Haaglanden, GroenLinks Den Haag en de Partij voor de Dieren een Valentines Kiss-in bij het Russisch Consulaat in Den Haag. Zoveel mogelijk homo, lesbiennes en heterostellen gaan zoenend een signaal afgeven aan de Russische regering. Wees erbij! Met het roze zoenfestijn willen we op een liefdevolle manier protesteren tegen de omstreden homowet van president Poetin.

Organisator Wouter Booij heeft al twintig jongens en meiden gevonden die mee willen doen aan de zogeheten kiss-in. De roze Hagenaar hoopt dat er nog eens tientallen mensen tijd willen maken om komende vrijdag rond half een naar de consulaire afdeling van de Russische diplomatieke post komen.

De actie is voor iedereen. Belangenorganisaties en ander politieke partijen worden gevraagd mee te doen. Iedereen is welkom. Het gaat om het signaal wat we af willen geven: tolerantie en veiligheid voor LHBT-ers.

Maar ook in Den Haag en Nederland kan de tolerantie en veiligheid van zogenoemde LHBT-ers nog beter. En ook daar vragen we aandacht voor.

We willen laten zien aan de Russische vertegenwoordiging dat ze naast onze overweldigende schaatsprestaties bij de Olympische Spelen in Sotsji ook nog iets kunnen leren van onze roze vrijheid. Het moet echt het feest van de liefde worden.

Dolenthousiast
„We willen laten zien aan de Russische vertegenwoordiging dat ze naast onze overweldigende schaatsprestaties bij de Olympische Spelen in Sotsji ook nog iets kunnen leren van onze roze vrijheid”, vertelt schaatsfanaat Booij dolenthousiast. Als kandidaatraadslid voor de PvdA probeert hij ook zijn partijgenoten over te halen om even de rozen te laten liggen en mee te doen aan de vrolijke zoenpartij.

„Het moet echt een feest van de liefde worden. Er valt in Den Haag zelf overigens ook nog veel te verbeteren. Met name op sommige middelbare scholen, mbo-instellingen en hogescholen is het nog lang niet altijd een normaal onderwerp om over te praten.”

Niet zoeners zijn ook zeer welkom! Er is ondere andere de mogelijkheid tot portretzoenen met Ireen Wust en Sven Kramer.

Tijd: Van 12:30 tot 13:15 uur
Waar? Scheveningseweg 2 in Den Haag

Op deze post kun je niet reageren

Oudere posts