DEN HAAG – Bij de ene sport is het geen issue om openlijk lesbisch, bi of transgender (LBT) te zijn. En bij de andere sport is dat heel lastig. Platform DARE nodigt geïnteresseerden uit om op zaterdag 31 oktober te komen luisteren naar gastsprekers die vertellen over acceptatie in de sportwereld. De avond start om 19.00 uur met een sportcafé en debat in grandcafé Haagsche Bluf. Vanaf 21.00 uur gaat het over in een spetterende vrouwenparty.

Hoewel het bij sommige sporten geen issue is om LBT te zijn, heeft toch zeker 6% van de lesbische sporters wel eens te maken met homo-onvriendelijke bejegening. Een kwart is er min of meer aan gewend dat ‘homo’, ‘pot’ of ‘mietje’ als scheldwoord wordt gebruikt. Vooral bij teamsport. Als er fysiek contact is tussen de spelers en er gezamenlijk wordt omgekleed en gedoucht, is uit de kast komen soms lastiger. Sommige LBT-vrouwen (en homomannen) willen graag sporten maar durven niet uit angst zich buitengesloten te voelen.

Gasten
‘Het is toch gek dat we homoseksualiteit in onze familiekring en vrienden gewoon vinden, maar dat in de kantine en kleedkamers er een soort van kramp omheen hangt. Uitsluiting van homo’s is niet meer van deze tijd.’ Dat zegt Karin Nederpelt-Blankenstein, zus van de inmiddels overleden, eerste openlijk homoseksuele voetbalscheidsrechter John Blankenstein. Karin staat tegenwoordig aan het hoofd van de John Blankenstein Foundation en is bij de discussieavond aanwezig. Andere gasten zijn voetballer Maria van Omme, Renate den Heijer van de gay ADO-fanclub Haagse Roze Règâhs en Diana van den Born, voorzitter van Gay Union Through Sports (GUTS), voorheen Stichting Homosport Nederland.

,,We laten ons graag door de gastsprekers informeren over de huidige stand van zaken,” zegt Susan Kemerink van DARE , het vrouwenplatform binnen COC Haaglanden. DARE zet zich in voor emancipatie en acceptatie en biedt een plek om elkaar te ontmoeten, ervaringen uit te wisselen, verhalen te delen en te ontspannen. ,,Er is de DARE Ladies Table waar gezamenlijk wordt gegeten, de Dare2Talk gespreksgroep, er zijn party’s en een keer per jaar een groter evenement.” Dit jaar is dat het sportcafé met discussie en party.

19.00 uur Aanvang sportcafé
19:30 uur Start sportdebat
20:30 uur Borrel
21:00 uur TRUTH or DARE PARTY met DJ Miss T en DJ Promiss.

Kaarten zijn online te bestellen via dareyougo.nl, prijs van 15 euro is inclusief hapjes en drankjes.

Sponsors:

COCHL-MiniLogo  bob_angelo_fonds  logo_gemeente_den_haag

Op deze post kun je niet reageren

Oudere posts