Van vrijdag 20 tot en met zondag 28 maart a.s. vindt in Den Haag een speciale editie van het Movies that Matter Festival plaats. Het internationale film- en debatfestival over mensenrechten, vrede en vrijheid is met 2 dagen verlengd, en presenteert naast zeventig spraakmakende films dit jaar zes grote talkshows, de live uitzending van VARA´s radioprogramma Spijkers met Koppen en drie exposities in en rond Filmhuis Den Haag en Theater aan het Spui.  En er is dagelijks  een gevarieerd verdiepingsprogramma met Q&A´s, debatten met internationale gasten en muziekoptredens. Movies that Matter Festival; meer dan film alleen!

In een selectie van films staan LGBT- thema’s centraal.

Meer informatie over het festivalprogramma, reserveringen en kaartverkoop vindt u op de Movies that Matter Festival website: www.moviesthatmatter.nl 

Hieronder enkele films uitgelicht, met links naar uitgebreidere informatie over de films en het verdiepingsprogramma op de website van Movies that Matter.

Children 404

Het leven voor tieners is niet altijd makkelijk. Voor homoseksuele jongeren in Rusland is het sinds Poetins ‘antihomowet’ uit 2013 zelfs een ware overlevingsstrijd. Ouders, leraren en psychologen bieden geen veilige haven: zij riskeren zelfs een boete wanneer ze willen helpen. Op het online platform Children 404 kunnen tieners hun verhaal kwijt. De Russische autoriteiten dreigen de site nu te blokkeren; de oprichtster kreeg onlangs een fikse boete.
Lees meer.

The Abominable Crime

Behalve een land van zon, zee en parelwitte stranden is Jamaica een plek waar je je leven als homo niet zeker bent. Maurice Tomlinson, een van Jamaica’s meest vooraanstaande mensenrechtenactivisten, en homo, wordt met de dood bedreigd en vlucht naar Canada. Maurice Tomlinson is te gast op het festival.
Lees meer.

Pride

Hartverwarmende en vrolijke speelfilm, gebaseerd op een waargebeurd verhaal. In de zomer van 1984, tijdens het Thatcher-tijdperk, besluit een groep homoseksuele activisten geld op te halen om de families van de stakende mijnwerkers te ondersteunen.
Lees meer. 

Stories of Our Lives

Bloemlezing van vijf levensverhalen van LGBT’ers in Kenia door het kunstenaarscollectief The Nest uit Nairobi. Moedig, poëtisch document, dat getuigt van liefde en tegendraadsheid. De Keniaanse autoriteiten waren niet blij met het succes van de film op internationale festivals, zoals in Toronto en Berlijn, en pakten een van de producenten op.
Lees meer.

Op deze post kun je niet reageren

Oudere posts