Elke woensdagavond staat ons fantastische team klaar om jou te voorzien van een heerlijke maaltijd bij het COC. Benieuwd naar één van de gezichten achter de gerechten? Tom heeft het stokje doorgegeven aan onze kok Inge!

1.   Wat is je naam en leeftijd?

Mijn naam is Inge en ik ben 63 jaar oud.

2.   Wat betekent COC Haaglanden voor jou?

COC Haaglanden voelt als thuis. Ook al ben je een tijdje niet geweest, het voelt altijd als thuiskomen met zowel nieuwe als vertrouwde gezichten.

3.   Hoelang ben je al betrokken bij COC Haaglanden?

Ik ben hier al jaren bij betrokken! Na de coronaperiode ben ik een actiever lid geworden; voorheen kwam ik sporadisch. Vanaf dit jaar ben ik begonnen als kok op de woensdagavond.

4.   Waar komt jouw passie voor koken vandaan?

Die passie heb ik al mijn hele leven. Vroeger kookte ik al in wijkcentra. Wat ik leuk vind aan het koken hier, is de samenwerking. We zijn echt een team.

5.   Hoe ziet de woensdagavond eruit?

Op zondag bedenk ik vaak wat we gaan koken en bestel ik de boodschappen. Op woensdag ben ik vanaf 12 uur afwezig om de boodschappen te ontvangen. Daarna maken we tijd voor een praatje en lunch. Vanaf 15.00 uur beginnen we met koken. Elke woensdag zijn er 25 tot 30 mensen aanwezig, bestaande uit een vaste groep en altijd nieuwe gezichten. Het wordt steeds drukker, dus aanmelden wordt steeds belangrijker.

6.   Als je alles zou kunnen worden, wat zou je dan kiezen?

Ik zou de eerste vrouwelijke premier van Nederland willen worden! Mijn drive is om ervoor te zorgen dat het land socialer wordt.

7.   Waarvan hoop je dat het over 20 jaar niet meer bestaat?

Scholen op basis van religie. Op die manier leer je als kind al dat anderen anders zijn, en niet alleen anders, maar ook minderwaardig. Ik vind Finland een mooi voorbeeld van hoe het wél kan.

8.   Waar ben je het meest trots op van jezelf?

Dat ik super eigenwijs ben. Ik doe wat ik zelf wil. Als iedereen naar links gaat en ik vind rechts mooier, dan ga ik naar rechts!

9.   Aan wie wil jij het stokje doorgeven?

Aan mijn keuken-collega Albertine!

We zoeken nog een kok voor de donderdagavond. Dus ben jij of ken jij iemand die ook een passie heeft voor koken? Bekijk hier de vacature.

Geen passie voor koken, maar schuif je wel graag aan? Elke woensdag wordt er voor je gekookt! Voor €7,50 zit jij bij ons aan tafel. Aanmelden via cafe@cochaaglanden.nl.

Op deze post kun je niet reageren

Recente reacties

Oudere posts