Dinsdag 17 mei 2022 tussen 19.00 en 21.30 organiseert Bibliotheek Forum een Living Library. Hoe voelt een transgender zich? En hoe ziet het leven van een dragqueen eruit? Voor de IDAHOT (dag tegen Homofobie en Transfobie) organiseren we de Living Library, een initiatief waarin je geen boeken, maar mensen leest.

Never judge a book by its cover: klopt wat we denken over mensen op basis van de buitenkant wel met de werkelijkheid? Net als in een gewone bibliotheek waar boeken toegang geven tot onbekende werelden, biedt de Living Library je de mogelijkheid om in de belevingswereld van een ander te stappen. Op een hele simpele manier: door onbevangen met elkaar in gesprek te gaan.

In het Forum kun je kennis maken met een transgender en oorlogsveteraan, een transman, iemand die biseksueel is, Church Hurt (Homogenezing), een ex-verslaafde, een vluchteling, een Female Drag Queen, iemand die temaken heeft gehad met huiselijk geweld en ouders van een transjongen. Ze vertellen je graag hun levensverhaal in een open gesprek waarin alles gevraagd en besproken kan worden.

Ben je benieuwd geworden en wil je graag met deze mensen in gesprek gaan? Meld je dan gratis aan via de website: https://www.bibliotheek-zoetermeer.nl/activiteiten/agenda/LivingLibrary.html

Foto: https://livinglibrary.nl/

Op deze post kun je niet reageren

Oudere posts