De John Blankensteinprijs 2014 is de jaarlijkse homo-emancipatieprijs van de stad Den Haag. De prijs, genoemd naar de eerste voetbalscheidsrechter in Nederland die uit de kast kwam John Blankenstein (1949-2006), ging in 2013 naar ADO in de maatschappij.

De jury van de John Blankensteinprijs 2014 heeft met de volgende nominaties het belang van voorlichting en veiligheid op scholen willen benadrukken.

  • Het Peer to Peer project, uitgerold op het Maris College en het Knooppunt
  • Het ROC Mondriaan, afdeling Welzijn en Zorg
  • Het Hofstad College

Op zaterdag 11 oktober, Coming Out Day 2014, om 10:00 uur zal door Karin Nederpelt-Blankenstein de winnaar van de John Blankensteinprijs 2014 bekend worden gemaakt.

De prijs bestaat uit een kunstobject en een geldbedrag van 2.500 euro en zal op Paarse Vrijdag 12 december, de dag waarop mensen door het dragen van de kleur paars hun solidariteit kunnen tonen met homo– en biseksuele, lesbische en transgender jongeren, aan de winnaar worden uitgereikt. Paarse Vrijdag is in Nederland de tweede vrijdag van december.

Deze prijs benadrukt het belang van een gelijkwaardige positie en participatie van homoseksuele mannen en vrouwen. De gemeente Den Haag heeft in 2009 de prijs in gesteld met als doel een instrument te zijn waarmee Den Haag aan een organisatie, persoon of groep van personen zijn waardering toont voor hun bijdrage aan de homo-emancipatie in Den Haag. De organisatie van de prijs is in handen van COC Haaglanden.

Na het bekend maken van de winnaar zullen traditioneel 13 regenboogvlaggen aan de Hofvijver worden gehesen en speciaal voor de gelegenheid zullen op 11 oktober de trams en bussen in Den Haag met regenboogvlaggen rijden. Tevens zal na het hijsen van de vlaggen een poging worden gedaan om het record “Uit de kast komen” van 2013 te doorbreken.

Het COC Haaglanden is op 11 oktober met een informatiestand bij de Hofvijver (tegenover de Gevangenpoort) aanwezig.

Op deze post kun je niet reageren

Recente reacties

Oudere posts